Rusia continuă negocierile cu UEFA, renunţând să participe în competiţiile din Asia

Federaţia Rusă de Fotbal (RFU) a confirmat că se retrage de la Campionatul Asociaţia de Fotbal a Asiei Centrale (CAFA), programat pentru luna iunie în Uzbekistan şi Kârgâzstan, din cauza a ceea ce a fost descris ca fiind "dificultăţi de organizare".

622 afișări
Imaginea articolului Rusia continuă negocierile cu UEFA, renunţând să participe în competiţiile din Asia

RFU luase în considerare posibilitatea de a-şi transfera afilierea la Confederaţia Asiatică de Fotbal, dar această propunere pare să fi fost abandonată, deoarece discuţiile cu UEFA continuă, deşi secretarul general al RFU, Maxim Mitrofanov, a recunoscut, de asemenea, că negocierile pe această temă se dovedesc "dificile".

Rusia a disputat doar cinci meciuri amicale de când a fost impusă interdicţia internaţională în urma invaziei din Ucraina, dar a înregistrat o victorie cu 2-0 în faţa Irakului în primul său meci acasă luna trecută.

Meciul s-a disputat pe Gazprom Arena din Sankt Petersburg, care urma să găzduiască finala Ligii Campionilor UEFA de anul trecut, înainte de a fi lipsită de drepturile de organizare şi de a fi transferată la Paris.

"Negociem cu UEFA în legătură cu revenirea, eliminarea interdicţiilor, negocierile sunt dificile, sunt conversaţii lungi care durează de mult timp", a declarat Mitrofanov pentru agenţia oficială de presă de stat rusă TASS, citată de insidethegames.

"UEFA nu vrea ca RFU să plece, iar RFU nu vrea să plece, dar, cu toate acestea, este foarte important să se restabilească meciurile pentru cluburi, echipele de tineret şi prima echipă, bineînţeles că vrem să jucăm".

Decizia de a se retrage din campionatul CAFA a fost anticipată.

"Ieri am trimis o scrisoare oficială către CAFA şi i-am anunţat pe colegii noştri. Avem o serie de dificultăţi organizatorice", a declarat Mitrofanov.

Decizia de a se retrage din turneul CAFA a fost aprobată de preşedintele de onoare al RFU, Viaceslav Koloskov

"Cred că aceasta este o decizie absolut realistă şi corectă", a declarat Koloskov pentru TASS.

"Participarea ar trebui să urmărească un anumit obiectiv, principalul obiectiv în acest caz este să se pregătească pentru un fel de competiţie oficială, dar acum echipa naţională nu are nimic pentru care să se pregătească, aşa că ce rost are să îi adunăm pe jucători după un sezon încărcat, de ce trebuie să facem asta şi să îi "batem"?".

Campionatul CAFA este programat să se desfăşoare între 9 şi 21 iunie în capitala uzbecă Taşkent şi în capitala Kârgâzstanului, Bişkek.

Afganistan, Iran, Tadjikistan, Turkmenistan şi Uzbekistan sunt aşteptate să se alăture naţiunilor gazdă, alături de încă o echipă asiatică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici