Rusia lui Putin, interzisă în fotbalul european. Bosnia amână un amical pentru a fi solidară cu Ucraina

Federaţia de Fotbal din Bosnia (NFSBIH) a decis luni să amâne un meci amical cu Rusia, programat pentru 19 noiembrie, cedând criticilor larg răspândite din partea jucătorilor şi oficialilor, după ce decizia a fost anunţată în urmă cu două luni.

418 afișări
Imaginea articolului Rusia lui Putin, interzisă în fotbalul european. Bosnia amână un amical pentru a fi solidară cu Ucraina

Mikhail Metzel/TASS

Meciul trebuia să aibă loc la Sankt Petersburg cu o zi înainte de începerea Cupei Mondiale din Qatar, dar Consiliul Executiv al NSFBIH a decis să îl anuleze şi să îl amâne pentru altă dată, a precizat organismul într-un comunicat, citat de Reuters.

Echipele naţionale ale Rusiei au fost excluse din competiţiile internaţionale din cauza invaziei Moscovei în Ucraina.

Bosnia nu a reuşit să se califice la Cupa Mondială.

Căpitanul echipei naţionale a ţării balcanice, Edin Dzeko, care evoluează ca atacant la clubul de Serie A Inter Milano, se opusese meciului, la fel ca şi colegul său de echipă naţională, Miralem Pjanic, fostul jucător de la Juventus şi Barcelona, care joacă acum la Sharjah FC din Emiratele Arabe Unite.

Liderul pro-rus al sârbilor bosniaci, Milorad Dodik, a declarat că l-a asigurat pe preşedintele rus Vladimir Putin, în timpul întâlnirii lor de la Moscova din septembrie, că meciul va avea loc.

Dar, într-o demonstraţie de solidaritate cu Ucraina, primarul capitalei Bosniei, Sarajevo, Benjamina Karic, a condamnat decizia şi a avertizat că oraşul va înceta cooperarea cu NFSBIH dacă nu va reveni asupra deciziei.

Organismul de conducere al fotbalului mondial, FIFA, şi cel european, UEFA, au decis în februarie că toate echipele ruseşti, fie că este vorba de echipe naţionale sau de club, vor fi suspendate de la participarea la competiţiile FIFA şi UEFA după invazie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici