Rusia vrea să scape de sancţiuni, dar deocamdată ”nu poate”! Un nou sportiv din această ţară, medaliat la PyeonChang, a fost testat pozitiv la un control antidoping

Un sportiv din echipa atleţilor ruşi care participă sub steag neutru la Jocurile Olimpice de la PyeongChang este implicat într-un caz de dopaj cu meldonium, produs aflat pe lista interzisă.

369 afișări
Imaginea articolului Rusia vrea să scape de sancţiuni, dar deocamdată ”nu poate”! Un nou sportiv din această ţară, medaliat la PyeonChang, a fost testat pozitiv la un control antidoping

Rusia vrea să scape de sancţiuni, dar deocamdată ”nu poate”! Un nou sportiv din această ţară, medaliat la PyeonChang, a fost testat pozitiv la un control antidoping. Cazul de dopaj s-a consemnat la ... curling

Acest caz ar putea veni ca o nouă lovitură pentru Rusia, ţară care face eforturi pentru a ieşi dintr-un scandal de proporţii, fiind acuzată că a trişat.

Alexander Krushelnitsky (foto, în dreapta), medaliat cu bronz alături de soţia lui în proba de mixt la curling, este suspectat că s-a dopat cu meldonium. Sportivul rus ar fi picat testul antidoping, dar cazul încă nu a fost confirmat oficial. Surse din cadrul CIO susţin, conform Reuters, că orice încălcare a normelor antidoping va fi confirmată doar după analiza unui eşantion "B".

Rusia a fost acuzată în anii trecuţi că a pus la cale un program sistematic de dopaj, în special în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci din 2014, lucru pe care Moscova l-a negat mereu.

Un total de 168 de sportivi ruşi participă la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud, dar sub un steag neutru, ca urmare a suspendării dictate Comitetului Olimpic din Rusia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici