Ruşii, la putere la Australian Open. Rybakina şi Khachanov, în semifinale

Elena Rybakina, campioana de la Wimbledon, a devenit prima jucătoare calificată în semifinalele Australian Open, după ce a surclasat-o pe Jelena Ostapenko cu 6-2, 6-4, marţi, pe Rod Laver Arena, într-un meci pe care l-a dominat categoric.

458 afișări
Imaginea articolului Ruşii, la putere la Australian Open. Rybakina şi Khachanov, în semifinale

Campioana de la Wimbledon, prima semifinalistă de la Australian Open

Kazahaka de origine rusă )este născută la Moscova) a părut determinată de la început şi doar o întârziere de 25 de minute cauzată de închiderea acoperişul arenei din cauza unei ploi trecătoare a împiedicat-o să încheie primul set la o jumătate de oră de la sosirea pe teren.

Fosta campioană de la Roland Garros, Ostapenko a părut incapabilă să facă faţă ritmului şi loviturilor puternice ale lui Rybakina în primul set, dar şi-a intensificat propriile lovituri pentru a se desprinde la 2-0 la începutul celui de-al doilea set.

Rybakina, care a eliminat-o pe Iga Swiatek, principala favorită, în turul al patrulea, a făcut însă rebreak imediat şi a salvat patru mingi de break în game-ul următor pentru a egala la 2-2.

Jucătoarea în vârstă de 23 de ani a profitat de acest impuls pentru a face din nou break împotriva letonei, preluând conducerea cu 3-2. Restul meciului s-a redus la a-şi câştiga serviciul.

Rybakina a avut ceva emoţii în timpul ultimului game în care servea pentru un loc în a doua sa semifinală de Grand Slam, dar a închis afacerea la a treia minge de meci, cu al 11-lea ei as al partidei.

Ostapenko, fără reacţie

"Sunt super fericită că sunt în semifinale pentru prima dată", a declarat Rybakina, citată de site-ul oficial al WTA. "Bineînţeles că am avut emoţii, în special în ultimul game, dar sunt fericită că mi-am gestionat emoţiile. Am jucat foarte bine astăzi".

Ostapenko a fost în mod clar surclasată, dar s-ar putea consola cu cea mai bună evoluţie a sa la un turneu de Grand Slam de când a ajuns în semifinale la Wimbledon în 2018, la un an după ce a câştigat titlul de la Roland Garros.

Rybakina, doar cap de serie numărul 22, mai ales din cauză că la ediţia de anul trecut a turneului de la Wimbledon nu s-au acordat puncte de clasament, va juca împotriva învingătoarei din sfertul de finală de marţi dintre Jessica Pegula, a treia favorită, şi Victoria Azarenka, dublă campioană la Melbourne Park.

"Cu siguranţă, o să mă uit la meci", a spus ea. "Dar, în acelaşi timp, trebuie să uit de tenis pentru câteva ore, pentru a-mi odihni mintea, apoi să mă pregătesc pentru un alt meci dificil".

Posibil duel cu Tsitsipas

În concursul masculin, rusul Karen Khachanov, favorit 18, a dispus în această dimineaţă de americanul Sebastian Korda, favorit 29.

Meciul s-a încheiat cu 7-6 (5), 6-3, 3-0, scor la care fiul marelui Petr Korda a abandonat. Durerile de la încheietura mâinii drepte, cea cu care serveşte, nu i-au permis să meargă mai departe în meci.

Rusul va da în semifinale peste câştigătorul partidei Tsitsipas (3) - Lehecka.

În celelate două sferturi de finală se vor duela Rublev (5) - Djokovic (4) şi Shelton - Paul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici