Rutierul Danilo Di Luca a fost suspendat pe viaţă

Rutierul italian Danilo Di Luca, depistat pozitiv la 29 aprilie, a fost suspendat pe viaţă, joi, de către o instanţă a Comitetului Olimpic Italian, informează site-ul oficial al CONI.

108 afișări
Imaginea articolului Rutierul Danilo Di Luca a fost suspendat pe viaţă

Rutierul Danilo Di Luca a fost suspendat pe viaţă

Sancţiunea este valabilă din 24 mai 2013, iar rezultatele lui Di Luca obţinute din 29 aprilie până în prezent au fost anulate.

De asemenea, Danilo Di Luca va trebui să plătească o penalitate de 35.000 de euro, să acopere cheltuielile procedurale (850 de euro) şi costurile efectuării testelor biologice (3.150 de franci elveţieni).

Italianul în vârstă de 37 de ani a fost depistat pozitiv cu EPO, în aprilie, cu cinci zile înainte de startul Turului Italiei.

Danilo Di Luca a fost sancţionat anterior de două ori: în 2007, anul în care a câştigat Turul Italiei, pentru implicarea în ancheta "Oil for drugs", fiind suspendat trei luni, şi în 2009, după ce a fost depistat pozitiv cu EPO şi suspendat nouă luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici