Ruxandra Dragomir şi Iva Majoli au reeditat meciul din 1997 din sferturi de la Roland Garros

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir, şi fost jucătoare croată Iva Majoli, au susţinut, sâmbătă, un meci demonstrativ înaintea finalei turneului BCR Ladies Open Romania de la Bucureşti.

181 afișări
Imaginea articolului Ruxandra Dragomir şi Iva Majoli au reeditat meciul din 1997 din sferturi de la Roland Garros

Ruxandra Dragomir şi Iva Majoli au reeditat meciul din 1997 din sferturi de la Roland Garros (Imagine: Mediafax Foto)

Acest meci a reprezentat o reeditare a întâlnirii din sferturile de finală din 1997, de la Roland Garros, atunci când Majoli s-a impus cu scorul de 6-3, 5-7, 6-2.

Partida de sâmbătă s-a disputat pe durata unui singur set, iar Dragomir a câştigat cu scorul de 6-3.

La finalul meciului, cele două au reeditat scena de la finalul întâlnirii de la Roland Garros, când sportivele s-au întins pe zgură una lângă cealaltă.

Iva Majoli, fost număr 4 în clasamentul WTA, a declarat că speră să revină în curând în România. "Sunt fericită să fiu aici alături de prietena mea Ruxandra. Este un mare preşedinte al FR de Tenis şi îi doresc tot binele din lume. Sper să mă întorc în curând în România. Astăzi m-a învins pentru că m-a obosit. Aseară m-a dus în club", a spus Majoli.

Ruxandra Dragomir a afirmat că a avut emoţii, deoarece a jucat pentru prima oară în România. "Este prima oară când apar în faţa publicului din România. La început am avut emoţii, pentru că nu mai jucasem niciodată în ţară. A fost un turneu reuşit pentru care am muncit foarte mult. Acest concept între vechi şi nou a prins foarte bine la publicul din România. Gestul pe care l-am făcut împreună la final a fost emoţionant. În urmă cu 14 ani această fotografie a fost foarte mediatizată. Se poate spune că acesta a fost meciul meu de retragere, deşi am renunţat în urmă cu mai mulţi ani", a precizat Dragomir.

Preşedintele FRT a anunţat că a făcut demersurile necesare ca acest turneu să devină unul WTA: "Am făcut demersurile necesare ca acest turneu să devină unul WTA. A fost prezentă şi o delegaţie de la WTA, pentru că pe ei îi interesează foarte mult modul de organizare. Ne mai trebuie doar titulatura WTA şi premii mai mari. Modul de organizare a fost mult peste un turneu ITF".

Finala turneului BCR Ladies Open Romania de la Bucureşti, cu premii de 100.000 de dolari, se va disputa între Irina-Camelia Begu, locul 56 WTA şi a doua favorită a competiţiei, şi jucătoarea spaniolă Laura Pous-Tio, locul 84 WTA şi cap de serie numărul 6.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici