Să se amâne returul Ligii I? Vezi aici ce părere au antrenorii

Tehnicienii prezenţi luni la reuniunea profesională a antrenorilor, care a avut loc la Casa Fotbalului, s-au arătat îngrijoraţi de starea terenurilor după precipitaţiile căzute în ultima perioadă.

10 afișări
Imaginea articolului Să se amâne returul Ligii I? Vezi aici ce părere au antrenorii

Să se amâne returul Ligii I? Vezi aici ce părere au antrenorii (Imagine: Marius Cristescu/Mediafax Foto)

Viorel Moldovan: O să dau la lopată doar să începem campionatul cum e programat iniţial

Antrenorul echipei FC Braşov, Viorel Moldovan, a declarat, luni, după reuniunea profesională a antrenorilor de la Casa Fotbalului, că ar fi în stare să dea la lopată, dar returul Ligii I să înceapă la data programată iniţial.

"Sper să se potolească vremea şi să avem cele mai bune condiţii de a desfăşura prima etapă. Astea sunt condiţiile şi e regretabil că în 2010 în loc să se facă investiţii în infrastructură pentru a se crea condiţii decente pentru a se relua un campionat, chiar dacă clima ne dezavantajează, cred că se putea face mult mai mult. Mă bag şi eu la lopată. Toţi ar trebui să dea zăpada la o parte pentru a se juca. Oricum campionatul e foarte comprimat şi nu ştiu de ce. Vor fi meciuri foarte multe, iar până la jumătatea lunii martie vom avea un program infernal", a subliniat Moldovan.

Răzvan Lucescu: Poate ar fi mai bine să se amâne

Selecţionerul Răzvan Lucescu este de părere că începutul returului Ligii I ar trebui amânat. "Am vorbit cu domnul Mulţescu (n.r. - antrenorul echipei Ceahlăul Piatra Neamţ, Gheorghe Mulţescu) şi îmi spunea că i-a fost greu în ultimele două săptămâni, care au fost grele, cu pregătire pe terenuri foarte proaste. Poate ar fi mai bine să se amâne, dar poate sunt şi alte interese, cele ale televiziunilor. Şi eu aş fi preferat să îi am pe jucătorii care vor veni la lot cu două meciuri în campionat, dar sunt riscuri destul de ridicate în condiţiile unor terenuri foarte grele pline de zăpadă sau gheaţă", a completat Lucescu.

Ţălnar: Ne mai trebuie o minge şi jucăm polo

Antrenorul FC Dinamo, Cornel Ţălnar, s-a declarat nemulţumit de starea "deplorabilă" a terenurilor de pregătire, despre care a spus că ar putea fi folosite pentru polo, şi doreşte ca începutul returului Ligii I să se amâne.

"Da, logic că vreau ca returul să se amâne pentru că nu avem unde să ne antrenăm. Am venit după două săptămâni în care am putut să ne pregătim cum trebuie chiar dacă am avut ploi şi vânt, dar am venit aici şi nu avem unde să ne antrenăm pur şi simplu. Doar pe sintetic unde paradim tendoanele şi articulaţiile jucătorilor. Cei care conduc fotbalul mai bine ar amâna prima etapă şi în zece zile terenurile ar redeveni aşa cum trebuie. Starea terenurilor e deplorabilă. Nu putem intra pe niciun teren, la Săftica e zăpadă de 40 de centimetri, aici se încearcă de 5 zile curăţarea zăpezii dar nu reuşesc, în plus am înţeles că joi, vineri şi sâmbătă se anunţă din nou lapoviţă şi ninsoare. La începerea campionatului va fi un dezastru pentru toate echipele. Ne mai trebuie o minge de polo şi jucăm polo", a declarat Ţălnar, luni, înaintea antrenamentului programat pe terenul sintetic diin cadrul complexului sportiv din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Dorinel Munteanu: Liga va decide

Antrenorul echipei Oţelul Galaţi, Dorinel Munteanu, şi-ar fi dorit ca începutul returului Ligii I să fie amânat. "Dacă ninge în condiţiile actuale, normal ar trebui să se amâne, pentru că nu am avea unde să jucăm, dar Liga va decide. Vom juca fotbal în noroi, dar am înţeles că de mâine se încălzeşte vremea", a adăugat Munteanu.

Nicolae Manea: Terenul e o mlaştină, nu se poate juca

Antrenorul echipei FC Rapid, Nicolae Manea, îşi doreşte şi el amânarea returului. "Condiţiile nu sunt tocmai favorabile pentru începerea campionatului. Am vorbit şi cu Grigoraş (n.r. - antrenorul echipei Poli Iaşi, Petre Grigoraş) şi mi-a spus că terenul e impracticabil, e o mlaştină, nu se poate juca. Am vorbit cu el şi ne gândeam să amânăm meciul, să-l punem la o dată de Cupă, pentru că noi oricum nu mai participăm la această competiţie, dar să vedem", a spus Manea.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că startul returului Ligii I nu se va amâna din cauza vremii, deoarece posturile TV nu sunt interesate de etapele intermediare, iar LPF ar fi obligată să dea banii înapoi televiziunilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici