Sabău: Calificarea în Liga Europa este un obiectiv, dar ne dorim să câştigăm campionatul

Antrenorul echipei FC Timişoara, Ioan Ovidiu Sabău, a declarat, luni, că obiectivul grupării bănăţene în acest retur este câştigarea titlului, dar a precizat că nicio calificare în Liga Europa nu ar fi un insucces.

12 afișări
Imaginea articolului Sabău: Calificarea în Liga Europa este un obiectiv, dar ne dorim să câştigăm campionatul

Sabău: Calificarea în Liga Europa este un obiectiv, dar ne dorim să câştigăm campionatul (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

"Şi calificarea în Liga Europa este un obiectiv, dar ne dorim foarte mult să câştigăm acest campionat. Ar fi o mare realizare pentru fiecare dintre noi. Sunt 17 finale, nu mai avem voie să facem niciun rabat de la ce înseamnă să fii profesionist. E o perioadă în care cei care se vor pregăti foarte bine, vor reuşi să câştige campionatul", a spus Sabău.

Ioan Ovidiu Sabău s-a arătat mulţumit de campania de transferuri din această iarnă.

"Sunt mulţumit de campania de transferuri de până acum, pentru că sunt jucători care au valoare, foarte motivaţi, care consideră că fac faţă la ceea ce ne-am propus. Este nevoie şi de concurenţă, jucătorii vor fi mult mai implicaţi, mai serioşi decât au fost până acum. Concurenţa face ca valoarea echipei să crească. Mi-aş dori ca Bucur să rămână, dar e greu ca atunci când ai 30 de ani să ratezi ocazia de a câştiga de două-trei ori mai mult. E foarte greu să te opui. Va fi foarte greu să mai motivezi un astfel de jucător şi îţi va putea reproşa că a avut posibilitatea să se realizeze material. Dacă Bucur va pleca, probabil că va veni Pablo Vasquez, e singurul atacant care va veni", a completat Sabău.

Tehnicianul grupării bănăţene a afirmat că acest campionat este cel mai greu din istorie. "Anul acesta este un campionat foarte greu. Nu se mai întâmplă ca în anii trecuţi când două-trei echipe se luptau la titlu. Anul acesta sunt şase echipe care şi-au fixat acest obiectiv. Probabil că e cel mai greu campionat din istoria fotbalului românesc. Va câştiga echipa care se va întări cel mai mult, dar şi cea care are cea mai multă linişte. Văd că şi Vaslui, Dinamo, CFR, Rapid, Steaua, Urziceni şi-au propus acest lucru, au potenţial. Probabil că se va juca până la ultimul meci", a subliniat Sabău.

Ioan Ovidiu Sabău crede că mijlocaşul angolez, Dede, care s-a accidentat la meciul contra naţionalei statului Mali, din prima zi a Cupei Africii pe Naţiuni, va absenta aproximativ o lună.

"Pe Dede l-am văzut 20 de minute cât a jucat. E un jucător de luptă, aşezarea echipei a fost mai spre atac. Nu cred că este locul lui acolo. Îl văd mai mult un jucător defensiv, de luptă, căruia îi place contactul. Îmi pare rău că s-a accidentat. Din ce am văzut eu se pare că e o ruptură musculară sau întindere. Cred că va sta trei-patru săptămâni", a adăugat Sabău, care a precizat că fundaşul togolez Dare Nibombe va reveni miercuri în România, după retragerea naţionalei ţării sale de la CAN 2010 în urma atacului armat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici