Salzburg ar putea să nu mai candideze pentru găzduirea JO de iarnă

Primarul din Salzburg, Heinz Schaden, a anunţat că oraşul austriac nu va mai candida pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2018 şi nici pentru vreo altă ediţie, dacă nu se vor schimba regulile de atribuire a găzduirii competiţiei, informează cotidianul german Die Zeit.

1 afișare
Imaginea articolului Salzburg ar putea să nu mai candideze pentru găzduirea JO de iarnă

Salzburg ar putea să nu mai candideze pentru găzduirea JO de iarnă

Oraşul Salzburg a fost învins, în 4 iulie, de staţiunea rusească Soci în cursa pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2014, după ce, în urmă cu patru ani, pierduse în faţa oraşului canadian Vancouver organizarea JO-2010.

Presa austriacă a criticat dur decizia Comitetului Internaţional Olimpic de a acorda oraşului Soci dreptul de organizare a JO-2014, considerând că atribuirea s-a făcut pe criterii politice şi financiare, printre titlurile din ziare numărându-se şi "Putin şi-a cumpărat Jocurile Olimpice din 2014".

"Salzburg nu va mai candida deloc, pentru că nu are nicio şansă, atâta timp cât regulile de atribuire nu se schimbă. Cred că, în actualele condiţii, statele mici ar face mai bine să nu mai candideze, pentru că nu vor primi niciodată dreptul de a organiza Jocurile Olimpice", a declarat Schaden, făcât referire la sumele imense de bani necesare organizării JO de iarnă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici