Sancţiuni pentru Hamilton, Button şi Takuma Sato

Pilotul Lewis Hamilton a fost penalizat să predea un set de pneuri intermediare, iar echipa McLaren a fost amendată cu 15.000 de euro, pentru că britanicul a utilizat două seturi de pneuri în şedinţa de vineri de încercări libere din cadrul Marelui Premiu de Formula 1 al Braziliei, informează AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Sancţiuni pentru Hamilton, Button şi Takuma Sato

Sancţiuni pentru Hamilton, Button şi Takuma Sato

Şi piloţii Jenson Button (Honda) şi Takuma Sato (Super Aguri-Honda) au primit aceeaşi sancţiune, din acelaşi motiv.

Cei trei piloţi au utilizat câte două seturi de pneuri intermediare în timpul şedinţei de încercări libere, de vineri dimineaţă, pe pista umedă a circuitului Interlagos, unde se va desfăşura, duminică, Grand Prix-ului Braziliei, ultima etapă a Campionatului Mondial. Ei au încălcat astfel articolului 25.3 din regulamentul FIA, potrivit căruia piloţii pot folosi un singur set de pneuri în timpul unui antrenament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici