Săndoi: Am obţinut patru puncte importante, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ

Antrenorul echipei naţionale de tineret a României, Emil Săndoi, a declarat, miercuri, pe Aeroportul Henri Coandă, că formaţia pe care o conduce a obţinut patru puncte importante în partidele cu Franţa şi Malta, dar jucătorii trebuie să rămână cu picioarele pe pământ pentru a spera la calificare.

2 afișări

"E un debut promiţător pentru aceste calificări, sunt patru puncte importante în aceste două deplasari şi e bine. Sper însă să rămânem cu picioarele pe pământ.Eu sunt foarte, foarte mulţumit de aceste puncte. Trebuie să fim realişti, Franţa e o echipă de mare valoare cu jucători de primă mână din Europa", a spus Săndoi.

Selecţionerula adăugat că la plecarea din ţară foarte puţini se aşteptau ca România să se întoarcă din această deplasare cu patru puncte. "Foarte puţină lume spera în rezultate bune la începutul acestei campanii de calificare, dar suntem pe un drum bun şi merită să sperăm în continare. Urmează trei jocuri acasă şi dacă obţinem puncte suntem acolo în cărţile calificării", a explicat antrenorul.

Emil Săndoi s-a arătat încântat de dăruirea de care au dat dovadă jucătorii, sperând până în ultimul minut la golul victoriei în meciul cu Malta. "Am ratat foarte mult, de două ori mingea a lovit bara, am ratat din patru metri, apoi din şase metri. Dar până la urmă am reuşit să obţinem victoria în ultimele momente ale partidei. Mă bucur că jucătorii au crezut că pot câştiga şi s-au dăruit extraordinar", a precizat Săndoi.

Clement Pălimaru, autorul golului victoriei României din minutul 90+5 al partidei cu Malta, a declarat, miercuri, la sosirea la Bucureşti, că nu contează momentul în care s-a înscris, ci cele trei puncte câştigate de echipă. "A fost frumos. O victorie muncită pe care am meritat-o. Important e că am câştigat, când sau cum nu mai contează", a spus Pălimaru.

Atacantul susţine că în cele din urmă soarta nu a maifost potrivnică. "Nu ştiu câţi sperau la patru puncte din aceste două partide.Cu Malta am câştigat pe final. S-a mai întors soarta. A fost tot timpul potrivnică şi la naţionala mare. Dar iată că am câştigat şi noi până la urmă în ultimul minut", a adăugat Pălimaru.

Portarul CostelPantilimon a declarat că se aşteptaca naţionala de tineret să câştige şanse puncte din cele două partide. "Ne aşteptam la mai mult, normal. Puteam săne întoarcem cu şase puncte, dar aşa a fost să fie. E bine până la urmă şi cu patru. Malta e o echipă greu de bătut. S-au aşezat pe douălinii şi a fost greu să le dăm gol. Dar până la urmă am reuşit.Eu în poartă nu am avut emoţii pentru că apărarea a fost extraordinară în faţa mea", a explicat Pantilimon.

Echipa naţională de tineret a României a remizat, 1-1, în deplasare cu Franţa şi a câştigat cu 1-0 tot în deplasare cu Malta, în primele două partide ale preliminariile Campionatului European Under-21 Suedia 2009. Echipa naţională de tineret va susţine următoarea partidă pe 11 septembrie, contra reprezentativei Bosniei.

(Serviciul AUDIO al MEDIAFAX vă pune la dispoziţie înregistrarea declaraţiilor selecţionerului Emil Săndoi şi ale jucătorilorClement Pălimaru şiCostel Pantilimon. Pentru a beneficia de acest serviciu puteţi accesa link-ul Mediafax audio de pe pagina de internet a agenţiei sau direct adresa de internethttp://audio.mediafax.ro.)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici