Săndoi va pregăti atât pe FC Vaslui, cât şi naţionala de tineret

Finanţatorul echipei FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că selecţionerul echipei naţionale de tineret a României, Emil Săndoi, este noul antrenor al formaţiei moldovene.

16 afișări
Imaginea articolului Săndoi va pregăti atât pe FC Vaslui, cât şi naţionala de tineret

Săndoi este noul antrenor al FC Vaslui (Imagine: Mediafax Foto)

"Am discutat şi ne-am înţeles. De acum, Săndoi este noul antrenor al echipei până la finalul campionatului. După aceea există drept de prelungire a contractului din partea clubului pe o perioadă care nu a fost deocamdată stabilită. Acest lucru şi semnăturile mai lipsesc de pe acte, dar totul este bătut în cuie", a afirmat Porumboiu.

Emil Săndoi îl va avea ca antrenor secund la FC Vaslui pe Florin Constantinovici, cel care l-a ajutat până acum şi la selecţionata Under 21.

Porumboiu a explicat că i-a reziliat contractul fostului tehnician, Dorinel Munteanu, care urmează să fie plătit conform contractului pe care îl avea până la finalul acestei ediţii de campionat. "S-a reziliat contractul cu Dorinel. El va primi banii pe care trebuia să îi încaseze până la finalul campionatului. Plătim doi antrenori, ce să facem acum? Dar totul este în regulă", a explicat finanţatorul formaţiei moldovene.

După meciul FC Vaslui - Steaua, scor 0-1, Adrian Porumboiu a lăsat să se înţeleagă că îi suspectează pe unii dintre jucători că nu şi-au apărat corect şansele şi l-a criticat pe antrenorul Dorinel Munteanu că l-a schimbat pe Petar Jovanovici, pe care l-a considerat cel mai periculos jucător în această partidă. Duminică seară, Porumboiu a declarat că aşteaptă ca Munteanu să-şi prezinte demisia.

Săndoi a declarat, marţi, că se va ocupa în continuare şi de pregătirea echipei naţionale de tineret a României.

"Da, voi rămâne şi la naţionala de tineret. În această perioadă nu mai aveam nicio acţiune la lot, ci doar trebuia să monotorizăm jucătorii. Am primit acceptul lui Mircea Sandu să antrenez Vasluiul şi am acceptat oferta domnului Porumboiu. Va fi un contract până la finalul sezonului cu drept de prelungire pe încă un an", a spus Săndoi.

Săndoi a afirmat că s-a consultat cu fostul tehnician al Vasluiului, Dorinel Munteanu, spunând că este amic cu acesta. "Sigur că am vorbit. Sunt bun amic cu Dorinel. L-am sunat şi l-am întrebat despre jucători, deoarece nu îi prea cunosc. Încă nu am discutat cu domnul Porumboiu, dar o vom face în aceste zile şi vom şti care sunt obiectivele. Oricum, sper să avem rezultate cât mai bune şi chiar să obţinem calificarea într-o cupă europeană dacă se poate", a precizat Săndoi.

Tehnicianul Dorinel Munteanu a declarat că a fost "împins de la spate" să-şi dea demisia din funcţia de antrenor principal al formaţiei FC Vaslui de conducerea clubului.

"Am reuşit să ajung la un acord cu cei din conducerea FC Vaslui privind rezilierea contractului. Mă despart cu greu de aceşti jucători minunaţi. Am fost împins de la spate să-mi dau demisia şi sunt surprins de atitudinea finanţatorului şi a conducerii clubului. În acest sens voi avea un punct de vedere oficial în cadrul unei conferinţe de presă în zilele următoare", a spus Munteanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici