Sandra Izbaşa şi Stealia Nistor, la Cupa Mondială de la Cottbus

Gimnastele Sandra Izbaşa şi Steliana Nistor, abia revenite de la Campionatul European din Franţa, vor pleca, joi, spre Germania, unde la finalul săptămânii va avea loc etapa de Cupă Mondială de la Cottbus.

17 afișări
Imaginea articolului Sandra Izbaşa şi Stealia Nistor, la Cupa Mondială de la Cottbus

Stealia Nistor (Imagine: Mediafax Foto)

La competiţia de la Cottbus şi-au anunţat prezenţa 70 de gimnate din 32 de ţări, printre acestea aflându-se şi proaspăt medaliatele cu aurul european Sandra Izbaşa şi Steliana Nistor. Ultima medalie obţinută de gimnastica feminină românească la Cupa Mondială de la Cottbus datează din 2004, când Cătălina Ponor a câştigat aurul la bârnă, în timp ce la masculin ultimul medaliat cu aur a fost Marius Urzică, în 2005, la cal cu mânere.

Secretarul general al FR Gimnastică, Mircea Apolzan, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că cele două vor fi singurele reprezentante ale României la această competiţie. "Vor merge doar cele două fete, sunt anunţate deja pe lista oficială. La masculin nu vom avea reprezentanţi, pentru că antrenorul Dan Grecu a considerat că nu este oportună o participare înaintea Campionatelor Europene din Elveţia (8-11 mai)", a spus Apolzan.

Oficialul de la FRG consideră bună decizia antrenorului Dan Grecu. "Acum, România trebuie să se concentreze pe rezultatele la nivel de echipă, iar etapele de Cupă Mondială sunt concursuri individuale. În afara faptului că se câştigă nişte bani, şi nici aceia nu sunt prea mulţi, nu se culeg rezultate la nivel de echipe, ci la nivel individual, plus că există şi riscul accidentărilor. Primul loc în cadrul unei etape de Cupă Mondială este recompensat cu 1.500 de franci elveţieni, iar clasările mai jos de podium aduc vreo 3-400 de franci elveţieni", a afirmat Apolzan.

După sosirea în ţară de la Campionatul European din Franţa, lotul de senioare a rămas la Bucureşti, unde a efectuat circuitul medical sportiv periodic. "Vrem să ne asigurăm că totul este în ordine. Circuitul medical este cel periodic, deci nimic special, dar cum poate interveni orice problemă de sănătate, am decis să-l facem mai repede decât o dată la 6 luni, cum prevăd reglementările în vigoare", a explicat Apolzan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici