Sandu: Ar fi normal ca succesorul meu să ia în discuţie schimbarea lui Victor Piţurcă

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, marţi, că nu se va pune problema situaţiei antrenorului echipei naţionale, Victor Piţurcă, în şedinţa Comitetului Executiv din 16 decembrie, însă a precizat că succesorul său la conducerea federaţiei poate lua în discuţie schimbarea selecţionerului.

166 afișări
Imaginea articolului Sandu: Ar fi normal ca succesorul meu să ia în discuţie schimbarea lui Victor Piţurcă

Victor Piţurcă (Imagine: Alexandru Hojda/ Mediafax Foto)

Chiar dacă România a ratat prezenţa la Cupa Mondială din 2014, în urma barajului cu Grecia, Victor Piţurcă este în continuare sub contract cu FRF şi are ca obiectiv calificarea la Campionatul European din 2016. Comitetul Executiv al FRF se va întruni la 16 decembrie şi va analiza activitatea echipelor naţionale, însă funcţia lui Piţurcă nu este în pericol, afirmă Mircea Sandu, care nu va mai candida pentru un nou mandat la conducerea forului de la Casa Fotbalului.

"În şedinţa Comitetului Executiv din 16 decembrie nu se va pune problema poziţiei selecţionerului echipei naţionale", a spus Sandu, la Digi Sport.

Întrebat dacă el crede că se va pune problema după ce nu va mai preşedinte al FRF, Sandu a răspuns: "Da. Mi se pare corect ca cel care va urma la conducerea federaţiei, şi îşi asumă responsabilitatea numirii sau procedura pe care Comitetul Executiv o va decide, să păstreze sau să vină cu un alt antrenor la echipa naţională. Sincer, continuitatea dintotdeauna o gândesc."

Sandu a precizat că nu a mai discutat cu Victor Piţurcă după barajul cu Grecia pentru că nu a vrut şi a adăugat că în România antrenorii nu acceptă criticile. "După baraj nu am mai vorbit cu Victor Piţurcă pentru că nu am vrut. Eu sunt preşedintele federaţiei, nu neapărat trebuie eu să-l sun, pot să fiu şi sunat. Ar fi culmea să fie supărat pe mine. Eu sunt plătitorul. La noi, antrenorii nu acceptă nimic. Eu accept să faci pe dracu în patru şi să oferi toate condiţiile, dar trebuie să accepţi criticile când vin din partea unui superior, din partea presei, din partea oamenilor de fotbal. Sigur că tonul face muzica, dar ar fi de neconceput să nu accepţi nişte critici", a declarat şeful FRF.

La 19 noiembrie reprezentativa de fotbal a României a ratat calificarea la Cupa Mondială din Brazilia după ce a pierdut în deplasare cu scorul de 1-3 şi a obţinut doar un rezultat de egalitate pe Arena Naţională, scor 1-1, cu selecţionata similară a Greciei, în barajul pentru accederea la turneul final din 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici