Sandu: Arbitrii şi ceilalţi implicaţi în cazul de corupţie ar trebui anchetaţi în libertate

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că arbitrii Marcel Savaniu, Sorin Corpodean, fostul preşedinte al CCA Gheorghe Constantin şi patronul FC Argeş Cornel Penescu, acuzaţi de corupţie, ar trebui anchetaţi şi judecaţi în libertate.

13 afișări
Imaginea articolului Sandu: Arbitrii şi ceilalţi implicaţi în cazul de corupţie ar trebui anchetaţi în libertate

Sandu: Arbitrii şi ceilalţi implicaţi în cazul de corupţie ar trebui anchetaţi în libertate

"Arbitrii nu sunt pericole pentru nimeni. Nu sunt nici tâlhari şi nici criminali şi cred că ar trebui anchetaţi şi judecaţi în libertate. În societate au un anumit statut, au fost arbitrii internaţionali, domnul Penescu este om de afaceri, nu au comis infracţiuni şi nu se poate spune că reprezintă pericole pentru eventualii martori şi aşa mai departe. Dar reţinerea lor este punctul de vedere al instanţei şi nu îl putem comenta mai mult", a spus Sandu.

Oficialul FRF a afirmat că rămâne de văzut dacă procurorii DNA au probe împotriva oamenilor de fotbal reţinuţi pentru corupţie.

"Dacă procurorii au probe, asta este, noi nu avem ce face. Vom vedea dacă au sau nu. Eu acum pot să spun că îmi produce nemulţumire dacă arbitrii respectivi s-au dedat la astfel de lucruri", a menţionat preşedintele.

Preşedintele a adăugat că nu ştie când va fi judecat cazul FC Argeş de către Comisia de Disciplină şi nici dacă acesta riscă retrogradarea în Liga a II-a pentru acte de corupţie.

"Federaţia Română de Fotbal prin Comitetul Executiv a sesizat Comisia de Disciplină în cazul clubului FC Argeş. Mai departe este datoria celor de la Comisie. Ei ştiu când vor începe analizarea acestui caz. Nu ştiu dacă este vorba de depunctare, de retrogradare în eşalonul inferior. Sunt avocaţi, sunt jurişti, au regulament după care trebuie să judece", a menţionat preşedintele federaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici