Sandu către Burleanu: Demisionaţi de la FRF şi eu nu mai candidez în Comitetul Executiv al UEFA

Preşedintele de onoare al FRF, Mircea Sandu, i-a făcut o propunere succesorului său la conducerea federaţiei, Răzvan Burleanu, prin intermediul unei scrisori deschise, afirmând că este dispus să nu mai candideze la un loc în Comitetul Executiv al UEFA, dacă el demisionează de la conducerea FRF.

231 afișări
Imaginea articolului Sandu către Burleanu: Demisionaţi de la FRF şi eu nu mai candidez în Comitetul Executiv al UEFA

Sandu către Burleanu: Demisionaţi de la FRF şi eu nu mai candidez în Comitetul Executiv al UEFA (Imagine: Cristina Nichituş/Medifax Foto)

"Părerile pe care le emiteţi despre mine, cum că sunt ahtiat după bani şi funcţii, fac deja parte din spectacolul ridicol pe care-l regizaţi. Vă propun să donăm fiecare câte 25.000 lei pentru o casă de copii, dacă tot vorbiţi de bani. Iar dacă tot vorbiţi de funcţii, vă provoc să demisionaţi din funcţia de preşedinte FRF, iar eu vă promit că nu voi mai candida pentru un nou mandat în Comitetul Executiv UEFA, cu şanse de a fi ales vicepreşedinte", se arată în scrisoarea semnată de Mircea Sandu, remisă agenţiei de presă MEDIAFAX.

Actualul preşedinte de onoare al federaţiei şi-a arătat încă o dată intenţia de a-l acţiona în instanţă pe Burleanu şi a făcut unele precizări legate de beneficiile contractului semnat cu FRF.

"Nu intenţionez să analizez în amănunt elucubraţiile dvs. Admit că aţi putea fi prost sfătuit, dar mă întorc la responsabilitate, la curajul de a discuta faţă în faţă. Ca atare, o să va chem să produceţi dovezile afirmaţiilor dvs în faţă Justiţiei. Dincolo de faptul că aţi făcut publice date parţiale dintr-un contract de colaborare privat, cu clauze confidenţiale protejate prin lege, ţin să fac câteva precizări: nu folosesc un automobil proprietatea FRF; cei doi angajaţi sau consilieri personali plătiţi pentru mine de FRF nu există; suma de 40.000 euro/ lună pe care o avansaţi drept costuri aferente întreţinerii funcţiei mele se limitează doar la rentă viageră şi la câte un plin de motorină pentru lunile martie, aprilie şi mai. Aştept cu nerăbdare rezultatele auditului promis încă din campania dvs. Sper că e făcut de o companie cu reputaţie. Sunt convins că va fi pe deplin favorabil instituţiei FRF, pe care dvs o târâţi într-un război murdar al declaraţiilor sforăitoare fără suport real, cu pierderi financiare şi de imagine pe care viitorul le va deconta", a precizat Sandu.

Mircea Sandu consideră nepotrivite apelativele de "şoareci" folosite de Burleanu pentru unii angajaţi ai FRF. "N-am avut niciodată iluzia veşniciei şi nici nu sunt un predicator al virtuţii. Am privit mandatele mele la FRF că o muncă serioasă, că pe o datorie zilnică şi nu silnică, fără să umblu cu jumătăţi de măsură. Pot privi pe oricine în ochi. Pun liniştit capul pe pernă. Nu mi-am jignit niciodată colaboratorii, n-am persiflat marii internaţionali, n-am desconsiderat membrii asociaţi. La FRF, domnule Răzvan Marian Burleanu, sunt mulţi profesionişti redutabili care nu merită să fie denumiţi «şoareci» nici măcar în glumă. Din acest fotbal de «aprozarişti» şi de «descurcăreţi», cum îi denumiţi dvs în bătaie de joc pe membrii asociaţi, au ieşit succese istorice care au umplut de mândrie milioane de români. Iar marii internaţionali sunt eroii care au înghiţit iarbă şi şi-au rupt picioarele pentru ţară noastră; chiar merită să-i tăvăliţi prin cuvinte grele în «bodegile de lângă oraş»?", a afirmat Mircea Sandu.

Fostul preşedinte al FRF îl acuză pe succesorul său de faptul că a refuzat orice discuţie faţă în faţă şi că îl insultă în ultima perioadă: "Domnule Răzvan Marian Burleanu, în peste 50 de ani de fotbal am învăţat că acest sport este apanajul bărbaţilor adevăraţi. Am învăţat să gândesc şi să mă exprim liber, să accept criticile dure dacă sunt formulate într-un limbaj decent, iar când cineva mă nemulţumeşte să încerc mai întâi să lămuresc problema faţă în faţă. În ani de zile de administraţie sportivă la cel mai înalt nivel am învăţat să vorbesc şi să acuz doar bazându-mă pe probe. De când aţi preluat mandatul de preşedinte al FRF, încă nevalidat de instanţele competenţe, aţi refuzat aproape orice contact cu mine. Este ridicol să discutăm prin intermediul presei despre chestiuni care puteau fi lămurite între noi înainte de a se propagă că minciuni sfruntate în spaţiul public. De câteva zile mă insultaţi în mass-media. Astăzi calomniile au atins apogeul într-o conferinţă de presă pe care aţi dorit-o spectaculoasă. Să nu mă înţelegeţi greşit: am o deschidere totală faţă de libertatea de exprimare, însă în aceeaşi măsură cu asumarea responsabilităţii".

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a lansat, marţi, într-o conferinţă de presă, o serie de atacuri şi acuzaţii grave la adresa predecesorul său la conducerea federaţiei.

În opinia lui Burleanu, Mircea Sandu, este "o persoană ahtiată după bani şi funcţii", care are o activitate "contraproductivă" şi "antinaţională" ca membru al Comitetului Executiv al UEFA. Burleanu îl acuză pe Sandu că a informat forul european de faptul că noua conducere a FRF nu a fost înregistrată la Tribunalul Bucureşti, ceea ce reprezintă o "reacţie antinaţională".

Beneficiile de care se bucură Mircea Sandu ca preşedinte de onoare al FRF, cuprinse într-un contract încheiat înainte de alegerile din 5 martie, vor fi supuse aprobării viitoarei Adunări Generale a FRF, a menţionat Burleanu. El susţine că FRF trebuie să cheltuiască anual aproape 500.000 de euro pentru Mircea Sandu, bani care puteau fi folosiţi pentru dezvoltarea fotbalului românesc, nu în beneficiul unei persoane.

Burleanu mai susţine că Mircea Sandu a prejudiciat bugetul FRF prin intermediul serviciilor de catering şi de vânzare a biletelor la partidele organizate de federaţie.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Burleanu l-a comparat pe Sandu cu un şoarece, care ar trebui eliminat printr-un proces de deratizare.

Burleanu a răspuns astfel ameninţărilor lui Mircea Sandu, care afirmase, luni, că poate prelua oricând atribuţiile de preşedinte executiv al FRF, deoarece noua conducere a instituţiei nu a fost validată de tribunal.

Mai mult, într-o scrisoare deschisă adresată prietenilor fotbalului, preşedintele de onoare al FRF, Mircea Sandu, a făcut un apel către "suporteri, mass-media, membri asociaţi" ai federaţiei, pentru a fi solidari în faţa "minciunii" şi "nedreptăţii" de care dă dovadă noua conducere "nevalidată" de la Casa Fotbalului.

Răzvan Burleanu a fost ales, la 5 martie, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF). La alegeri nu a mai participat candidatul susţinut de Sandu, Gheorghe Popescu, fostul internaţional fiind condamnat în Dosarul transferurilor la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare.

La o lună după alegeri, între noul şi fostul conducător ai FRF a izbucnit un conflict, după ce Burleanu l-a acuzat pe Sandu că este în spatele deciziei AJF Giurgiu de a contesta validarea la tribunal a noii conduceri a federaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici