Sandu: Cel puţin patru cluburi din Liga I sunt în pericol să nu primească licenţa

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că cel puţin patru cluburi din Liga I sunt în pericol să nu primească licenţa pentru sezonul 2009/2010 din cauza datoriilor.

9 afișări
Imaginea articolului Sandu: Cel puţin patru cluburi din Liga I sunt în pericol să nu primească licenţa

Sandu: Cel puţin patru cluburi din Liga I sunt în pericol să nu primească licenţa (Imagine: Mediafax Foto)

"Am sesizat Comitetul Executiv de problemele pe care le au unele cluburi, există posibilitatea să nu obţină licenţă pentru sezonul viitor. Pentru sezonul actual, din cauza unor datorii vizavi de terţe persoane sau cluburi, să nu poată satisface această hotărâre ale comisiilor FRF. Nu le am pe toate în evidenţă, dar la ora actuală sunt cel puţin patru cluburi", a spus Sandu.

Mircea Sandu a precizat că în afara celor 12 şedinţe ale Comitetului Executiv din acest an, Comitetul de Urgenţă al FRF s-a întrunit de 27 de ori.

Rapid, FC Timişoara, Gloria Buzău şi Poli Iaşi se pare că sunt cele patru cluburi din Liga I, care ar putea să nu primească licenţa pentru sezonul 2009/2010, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse federale.

"Rapid, FC Timişoara, Gloria Buzău şi Poli Iaşi au probleme financiare şi riscă să nu primească licenţa pentru sezonul următor", au declarat sursele citate.

În anul 2008, Comisia de Disciplină a analizat 585 de cazuri, dintre care 78 la Liga I, 199 la Liga a II-a, 263 la Liga a III, 37 la juniori şi opt la fotbal feminin.

Comisia naţională de soluţionare a litigiilor s-a întrunit de 27 de ori, având pe rol 419 cauze, în timp ce Comisia pentru Statutul Jucătorului a analizat 103 cazuri în cele 21 de şedinţe avute în 2008. Comisia de Apel a avut 48 de dosare, în timp ce Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a analizat 54 de cazuri.

În 2008, FRF a eliberat 340 de certificate de transfer, iar în cadrul Comitetului Executiv s-a propus limitarea cheltuielilor cu jucătorii şi antrenorii la cel mult 60 la sută din bugetul anual al unui club, în acest moment acestea reprezentând mai mult de 75 la sută.

Oficialul federaţiei a mai arătat că, în 2008, FRF a cheltuit 69 de milioane de lei, dintre care 35 de milioane de lei au fost cheltuiţi cu activitatea sportivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici