Sandu: Componenţa CCA rămâne aceeaşi, Crăciunescu trebuie să coabiteze

Comitetul Executiv al FRF nu a aprobat formula de echipă pe care o propusese preşedintele CCA, Ion Crăciunescu, şi a menţinut în funcţii vechea componenţă a comisiei, preşedintele federaţiei, Mircea Sandu, recomandându-i şefului arbitrilor să coabiteze cu membrii acesteia.

127 afișări
Imaginea articolului Sandu: Componenţa CCA rămâne aceeaşi, Crăciunescu trebuie să coabiteze

Preşedintele CCA, Ion Crăciunescu (Imagine: Victor Cipuliga/Mediafax Foto)

"Domnul Crăciunescu este preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor. Ceilalţi membri ai comisiei pe care i-a propus dânsul în Comitetul Executiv au fost respinşi şi a fost păstrată aceeaşi componenţă a Comisiei Centrale a Arbitrilor. S-a recomandat astăzi să coabiteze. Domnul Deaconu este director în cadrul federaţiei. Nu ştiu cine va face delegările. Acolo sunt, conform regulamentelor, departamente care se vor ocupa şi de delegări şi de organizare de cursuri şi toate celelalte. În această perioadă, cu Deaconu, am avut din nou o recunoaştere internaţională. Mie îmi spune că această comisie, în această componenţă a avut o activitate bună. Sigur, sprijniţi şi de faptul că Vasaras a fost consultant al comisiei. De aceea Comitetul Executiv le-a cerut astăzi să încerce o coabitare. Nu se poate, analizăm", a declarat Sandu.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal doreşte în acest fel să-l determine pe Crăciunescu să lucreze cu actualii membri ai Comisiei Centrale a Arbitrilor, comisie care a fost condusă în sezonul trecut de Alexandru Deaconu. "I-am comunicat domnului Crăciunescu faptul că deşi a fost repus în drepturi de instanţă, aceasta este o obligaţie impusă de lege să continue contractul de muncă, dar asta nu înseamnă că suntem obligaţi să recunoaştem domnului Crăciunescu întrunirea calităţilor necesare pentru exercitarea funcţiei de preşedinte CCA. Este o comisie aprobată în Comitetul Executiv cu care domnul Crăciunescu nu prea vrea să lucreze. Încercăm să îl convingem că această componenţă este cea mai bună, să îşi înceapă activitatea, să fie preocupat de arbitraj şi nu de interese individuale. Pentru că în momentul în care a căzut arbitrajul, el a căzut din cauza fricţiunilor dintre oamenii care conduc arbitrajul şi nu din cauza arbitrilor. Pe noi nu ne interesează războaiele sau luptele, ci să dezvoltăm această activitate", a afirmat şeful FRF.

Întrebat cine e numărul unu în CCA la ora actuală, Mircea Sandu a spus în glumă: "Avram (nr. - fostul preşedinte al CCA, care ar avea dreptul să ceară şi el repunerea în funcţie) Trebuie să mai şi zâmbim, chiar mă întrebam în Comitetul Executiv «şi când vine Avram, ce fac?». Dacă vine Avram, trebuie să înceteze contractul lui Crăciunescu şi să-l reinstalez pe Avram. Asta e legea".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici