Sandu: N-am să-l propun niciodată pe Crăciunescu preşedinte al CCA

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a ţinut să răspundă, joi, într-o conferinţă de presă, atacurilor venite din partea lui Ion Crăciunescu, Gheorghe Popescu şi Constantin Iacov şi a afirmat că n-o să-l propună niciodată pentru funcţia de preşedinte al CCA pe fostul arbitru.

29 afișări
Imaginea articolului Sandu: N-am să-l propun niciodată pe Crăciunescu preşedinte al CCA

Sandu: N-am să-l propun niciodată pe Crăciunescu preşedinte al CCA

"Sunt nişte atacuri pe care le fac anumite persoane şi chiar dacă ţin la Gică Popescu, trebuie să îi dau o replică. Nu accept sfaturi deocamdată de la persoane care sunt cercetate penal. Apoi, domnul Crăciunescu se plimba pe la toate posturile de televiziune de parcă era Făt-Frumos din Lacrimă. De asemenea, domnul Iacov a folosit nişte expresii de jargon... «Curvă bătrână»... Nu ştiu care e expresia dânsului, pentru că banii nu i-am încasat eu din fotbal. Banii din fotbal i-au încasat alţii", a declarat Sandu.

Apoi Mircea Sandu şi-a focalizat atenţia pe Crăciunescu, spunând că acesta a făcut "nenorociri" cât a fost la conducerea CCA.

"Hai să vă spun cum conducea el Comisia asta a arbitrilor. Domnul Crăciunescu a încălcat în totalitate prevederile propriului regulament şi conducea activitatea de arbitri în trei. În trei care erau unul. Adică domnul Igna era mai mult pe la Arad, domnul Gherghe era săracul mai mult pe acasă şi domnul Crăciunescu, el era preşedinte. Promovările arbitrilor se făceau în felul următor: la data de 21 august la 2003 se promovează la excepţional Stroe Gabriel şi Colţescu Constantin Sebastian din lotul divizionar în lotul naţional. La 2 septembrie, adică după zece zile, membrii CCA au hotărât ca urmare a prestaţiilor necorespunzătoare retrogradarea lui Stroe Gabriel din lotul naţional în cel divizionar. Astfel de promovări la excepţional, fără să fie făcute prin Comisie, a făcut domnului Crăciunescu. Îi comunic pe aceasta cale că n-am să-l propun niciodată să fie preşedintele CCA pentru că ştiu ce nenorociri a făcut aici. Din păcate nu există proba materială. Dar, asta este, nu ne putem pronunţa dacă nu sunt probe", a spus Mircea Sandu.

Cornel Penescu şi directorul general al hypermarketului PIC, patronat de Penescu, Liviu Făcăleaţă, sunt acuzaţi de dare de mită, iar preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, şi Cristian Libertatu, fost director la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş, actual inspector în această instituţie, pentru luare de mită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici