Sandu: Obiectivul lui Răzvan Lucescu va fi calificarea la Euro 2012

Preşedintele FRF Mircea Sandu a declarat, marţi, că obiectivul tehnicianului Răzvan Lucescu la conducerea echipei naţionale a Români va fi calificarea la turneul final al Campionatului European din 2012.

13 afișări
Imaginea articolului Sandu: Obiectivul lui Răzvan Lucescu va fi calificarea la Euro 2012

Sandu: Obiectivul lui Răzvan Lucescu va fi calificarea la Euro 2012 (Imagine: Mediafax Foto)

"Obiectivul lui Răzvan Lucescu va fi calificarea la Campionatul European din Ucraina şi Polonia. De ce trebuia să joace Răzvan Lucescu la naţională? Au fost jurnalişti la naţionala Braziliei care au şi câştigat Campionatul Mondial (n.r. - Joao Alves Jobin Saldanha în 1970). Pasiunea, relaţia foarte bună pe care o creează cu jucătorii, planurile tactice pe care le-am văzut la echipele pe care le-a antrenat, performanţa sportivă în plan internaţional, mă refer la sfertul de finală în cupele europene, câştigarea unui trofeu şi clasarea pe locul doi în campionatul României, promovarea cu FC Braşov, o echipă care a intrat în opţiunile pentru un loc în cupele europene, relaţia bună cu presa, cam astea ar fi atuurile lui Răzvan la prima strigare. Sper ca mâine să avem un nou selecţioner. Chiar dacă data limită e 10 mai, dacă e mâine cu atât mai bine pentru echipa naţională", a afirmat Mircea Sandu la postul Telesport.

Referitor la şansele pe care le-a avut Gheorghe Hagi de a prelua funcţia de selecţioner al României, oficialul FRF a afirmat: "Domnul Lupescu a fost mandatat de Comitetul Executiv, a avut o listă de 7-8 nume, a cântărit şi aduce în faţa Comitetului Executiv această propunere. Opţiunea pe care Lupescu o va aduce este Răzvan Lucescu. Contractul este făcut de o casă de avocatură şi va fi susţinut mâine de Ionuţ Lupescu şi aprobat de Comitetul Executiv. Celelalte date privind clauzele financiare şi celelalte lucruri vor fi prezentate verbal de Ionuţ Lupescu".

Mircea Sandu consideră că Răzvan Lucescu are un mare avantaj prin faptul că are 15 luni şi 10 partide pentru a pregăti preliminariile pentru EURO 2012. "Este problema antrenorului dacă aduce tineri sau nu la naţională. El are responsabilitatea să califice echipa. Cum o face, cum nu, este problema lui şi a stafului tehnic pe care îl va conduce. Acest antrenor va avea un mare avantaj, în sensul că va avea 15 luni la dispoziţie până la startul preliminariilor EURO 2012. Adică până în septembrie 2010, iar ăsta e un mare avantaj. Are zece meciuri la dispoziţie, cinci oficiale şi cinci amicale. Plus probabil alte acţiuni pe care el le va comanda în plan intern, anumite zile ale lunii în care să poată face o acţiune cu jucătorii din ţară, pe cât posibil. Deci ca timp de pregătire ar fi suficient", a adăugat Sandu.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici