Sandu: Penescu, Constantin şi nici Gigi Becali nu sunt pericole sociale

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că Gheorghe Constantin, Cornel Penescu şi nici măcar Gigi Becali, nu constituie pericole sociale aşa cum au considerat instanţele de judecată care au decis reţinerea acestora pentru cercetări.

11 afișări
Imaginea articolului Sandu: Penescu, Constantin şi nici Gigi Becali nu sunt pericole sociale

Sandu: Penescu, Constantin şi nici Gigi Becali nu sunt pericole sociale (Imagine: Mediafax Foto)

"Dacă Constantin, Penescu şi ceilalţi care au fost arestaţi în acest caz, pentru nişte convorbiri telefonice, încadrându-se la dare şi luare de mită, reprezintă un pericol social, atunci ce să mai spun de cei care au împuşcat la Braşov şi au fost puşi în libertate? Oamenii ăştia, în afara acestor lucruri, nu au făcut nimic rău. Au dat de lucru la mii de oameni. Şi-au văzut de activitate, de viaţă. Nici Gigi Becali nu e un pericol. Să fim serioşi, nu e un pericol social. El are o vină într-o acţiune, dar dacă îi luăm activităţile pozitive, lăsând gura lui la o parte, vom vedea că nu reprezintă un pericol social", a declarat Sandu.

Sandu a recunoscut că imaginea fotbalului românesc a fost afectată de scandalul corupţiei din arbitraj.

"Imaginea este afectată. Dar s-a întâmplat peste tot. Nu vom face numai din fotbalul românesc oaia neagră a Europei. Peste tot au fost probleme şi acte de corupţie. Uitaţi-vă în Portugalia, unde preşedintele lui FC Porto a fost arestat, Berlusconi a avut probleme în Italia şi tot aşa. Este o problemă de imagine pe care trebuie să o îndreptăm toţi".

Preşedintele federaţiei consideră că şi observatorii meciurilor şi arbitrilor constituie o pată neagră pentru fotbalul românesc.

"Sper ca aceste acţiuni să-i trezească pe toţi. Şi pe preşedinţi şi pe investitori şi pe arbitri şi pe observatori. Şi observatorii reprezintă o pată neagră în fotbal. Oamenilor le e frică să spună. Nu ştiu de ce arbitrilor le e frică să spună când li se cere ceva de la comisie sau de la un club sau dacă ei cer ceva cluburilor. Este inuman să se întâmple aşa ceva. Am militat pentru creşterea baremurilor care s-a realizat, dar dacă nu le-a ajuns, ei sunt responsabili", a mai spus Sandu.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici