Sandu se simte trădat de membrii FRF şi îl acuză pe Lupescu că îi vrea locul în CEx al UEFA

Preşedintele de onoare al FRF, Mircea Sandu, se consideră trădat de membrii Federaţiei Române de Fotbal, care au votat, sâmbătă, cu largă majoritate invalidarea rentei sale viagere, şi îl acuză pe fostul său colaborator Ionuţ Lupescu că îi vrea locul în Comitetul Executiv al UEFA.

698 afișări
Imaginea articolului Sandu se simte trădat de membrii FRF şi îl acuză pe Lupescu că îi vrea locul în CEx al UEFA

Ionuţ Lupescu (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Ori s-au făcut presiuni foarte mari, ori oamenii sunt... Trădători sunt destui pe lumea asta şi noi, prin gena noastră, suntem trădători. Luaţi aminte la războiale la care am participat şi aşa mai departe. Asta e viaţa! Eu m-am retras de bună voie, nu am mai vrut să candidez. M-am şi îmbolnăvit, cu stres, cu toate astea... Până la urmă cancerul este boala stresului şi a poluării. Se adună. Am învins ceva ce greu este de învins, o boală, care nu mai este incurabilă astăzi, dar am învins boala asta, păi ce pot să mai pierd pe pământul ăsta?", a declarat Sandu, la Sport.ro.

Întrebat dacă va avea probleme în 2015, când sunt alegeri pentru Comitetul Executiv al UEFA, Sandu, membru în acest for, a răspuns. "Este problema FRF. Astăzi sunt convins că nu mă vor propune. Există şi Lupescu care militează pentru această chestie, ca să fiu foarte deschis. Este unul dintre mentorii domnului Burleannu. Asta este. Am 62 de ani şi îmi văd de viaţa mea. Treaba lor!"

Fostul preşedinte al FRF a precizat că Ionuţ Lupescu a fost primul care l-a trădat, în 2011, şi îl acuză pe actualul director al Comiesiei Tehnice a UEFA că îi vrea locul din Comitetul Executiv al forului european.

"El a fost primul (n.r. - trădător). În 2011, el a fost primul. Nu mai este Sandu Mircea la Comitetul Executiv al UEFA, presa îl face praf, îşi dă demisia şi venim noi. Dar nu o să vă confirme niciodată. Eu am vrut să am o relaţie normală cu Ionuţ, ne-am mai văzut la UEFA. Dar alimentându-l pe Burleanu cu tot felul de idei şi teme, nu e în regulă. Pentru că eu am fost preşedintele care a militat pentru promovarea lui, ca director general, i-am dat pe mână totul în FRF, echipele naţionale, contracte, eu am rămas pe probleme internaţionale", a explicat Sandu.

Renta viageră de 50.000 de euro pe an şi celelalte beneficii stabilite, la 5 martie, de Comitetul Executiv al FRF pentru preşedintele de onoare Mircea Sandu au fost invalidate de Adunarea Generală extraordinară a federaţiei, care avut loc, sâmbătă, la Casa Fotbalului.

Preşedintele FC Dinamo, Constantin Anghelache, a prezentat la finalul Adunării Generale procesul verbal, în care se menţionează că AG a aprobat cu unanimitate de voturi schimbarea administratorului la CNAF Mogoşoaia (n.r. - Mircea Sandu) şi a respins cererea lui Cristian Balaj de renegociere a rentei viagere a lui Mircea Sandu cu majoritate de voturi, 5 abţineri şi un vot împotrivă. De asemenea, Adunarea Generală extraordinară a invalidat contractul de rentă viageră dintre FRF şi Mircea Sandu şi a aprobat iniţierea unei acţiuni în instanţă cu privire la anularea contractului de rentă viageră.

Pachetul de beneficii al preşedintelui de onoare Mircea Sandu a fost adoptat în Comitetul Executiv, înaintea Adunării Generale din 5 martie, care l-a adus în fruntea FRF pe Răzvan Burleanu. Acest pachet nu a fost prezentat în cadrul AG, ci doar s-a supus la vot propunerea ca Mircea Sandu să devină preşedinte de onoare al FRF.

Conform pachetului stabilit atunci, Mircea Sandu avea o rentă viageră în valoare de 75.000 de euro anual, drept de administrare a etajului 2 al unei clădiri a FRF, orice intervenţie chirurgicală sau recuperare medicală plătită de FRF, o limuzină de la FRF şi benzina decontată indiferent de numărul de kilometri parcurşi, telefon, personal anjagat cu salarii în limita a 5.000 de lei lunar, deplasări la meciurile echipei naţionale cu decontarea cazării la hotel de cinci stele şi diurnă de 500 de euro pe zi.

Ulterior, Sandu a renunţat la 25.000 de euro din cei 75.000, la limuzină şi la secretară.

Noul conducător al FRF, Răzvan Burleanu, a considerat drept "nesimţit" pachetul de beneficii al preşedintelui de onoare şi a promis că îl va supune dezbaterii AG.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici