Săpunaru nu va fi convocat la următoarele două meciuri ale României

Fundaşul formaţiei FC Porto, Cristian Săpunaru, nu va mai fi convocat la următoarele două meciuri ale echipei naţionale a României şi a fost amendat cu 1.000 de euro din cauza comportamentului pe care l-a avut la sosirea "tricolorilor" din Polonia.

27 afișări
Imaginea articolului Săpunaru nu va fi convocat la următoarele două meciuri ale României

Săpunaru nu va fi convocat la următoarele două meciuri ale României (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Cu ocazia fiecărei apariţii publice, selecţionerul echipei noastre naţionale, Răzvan Lucescu, a reiterat imperativul responsabilităţii şi responsabilizării componenţilor reprezentativei tricolore pe terenul de joc şi în afara acestuia. Naţionala şi componenţii ei reprezintă, sau ar trebui să reprezinte, modele pentru ceilalţi fotbalişti şi îndeosebi pentru cei tineri, fie ei aspiranţi la o carieră în sportul-rege sau iubitori ai fotbalului. În acest context, atitudinea fotbalistului Cristian Săpunaru pe aeroportul «Henri Coandă» în seara zilei de 14 noiembrie, după revenirea echipei naţionale a României din Polonia, contravine principiilor menţionate mai sus şi nu poate fi scuzată nici măcar în condiţiile în care jucătorul a fost provocat de un jurnalist pe aeroport. Asta, mai ales că, ulterior, Săpunaru a avut reacţii necontrolate şi faţă de unii membri ai staff-ului tehnic şi coechipieri, care au încercat să-l îndepărteze de locul incidentului", se arată în comunicatul postat pe site-ul Federaţiei Române de Fotbal.

Săpunaru va achita amenda de 1.000 de euro cu ocazia primei acţiuni la care este convocat de selecţionerul Răzvan Lucescu.

FRF motivează sancţiunile dictate împotriva jucătorului Cristian Săpunaru prin faptul că incidentele produse de el nu pot avea loc la o echipă cu pretenţii şi aspiraţii. "Ne exprimăm regretul faţă de incidentul produs, unul care nu-şi are locul într-o echipă cu pretenţii şi aspiraţii. De altfel, aceasta este principala raţiune a sancţiunilor aplicate, aceea de a instaura în cadrul lotului nostru un comportament corect şi exemplar pentru toţi cei din jur, orice eventuală abatere urmând să fie sancţionată ca atare", concluzionează comunicatul FRF.

Potrivit presei centrale, fundaşul echipei FC Porto, Cristian Săpunaru, a consumat băuturi alcoolice în avionul care a adus reprezentativa României din Polonia, după meciul amical câştigat, scor 1-0, în faţa selecţionatei poloneze. Săpunaru l-a jignit pe unul dintre reprezentanţii presei prezenţi pe aeroport dar şi pe secunzii echipei naţionale a României Ştefan Iovan şi Marian Ioniţă.

Referitor la acest incident, şeful Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă ce a avut loc după ce a fost reales în funcţie, că el ar fi avut poate o reacţie mai dură.

"Eu eram mult mai dur, făceam alte belele, dacă mă jignea vreunul din cameramani. Îi dădeam cu camera în cap. Eu sunt informat. Eu le răspund la toţi ziariştii. Îi mai trag unuia o înjurătură, dar le răspund la toţi", a explicat oficialul LPF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici