Săpunaru, suspendat şase luni de Liga Profesionistă Portugheză

Fundaşul echipei FC Porto, Cristian Săpunaru, care a fost împrumutat până la finalul acestui sezon la Rapid, a fost suspendat şase luni de Comisia de Disciplină a Ligii Portugheze de Fotbal, după incidente petrecute după meciul Benfica-FC Porto, din 20 decembrie 2009, informează cotidianul Record.

20 afișări
Imaginea articolului Săpunaru, suspendat şase luni de Liga Profesionistă Portugheză

Săpunaru, suspendat şase luni de Liga Profesionistă Portugheză (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sursei citate, preşedintele Conisiei de Disciplină a forului lusitan, Ricardo Costa, a confirmat că Săpunaru a fost suspendat şase luni, iar atacantul brazilian al echipei FC Porto, Hulk, patru luni, după incidente ce au avut loc în tunelul de la vestiare, pe stadionul Da Luz, la meciul respectiv.

"Această procedură şi-a urmat termenii normali. Am avut numeroase cazuri disciplinare de rezolvat începând din septembrie, acesta a fost unul dintre cele care au avut prioritate. A fost o decizie rapidă şi fără încălcarea legilor", a punctat oficialul ligii portugheze.

Potrivit presei lusitane, având în vedere că Hulk şi Săpunaru erau deja suspendaţi provizoriu din data de 22 decembrie, cei doi jucători şi-au ispăşit deja două luni din sancţiune. În cazul în care sancţiunea rămâne în vigoare şi după un eventual apel al clubului FC Porto, Săpunaru nu va putea reveni pe teren mai devreme de 22 iunie.

Liga Profesionistă de Fotbal din Portugalia a iniţiat, la 12 ianuarie, proceduri disciplinare împotriva jucătorilor Hulk şi Cristian Săpunaru, împotriva cluburilor Benfica Lisabona şi FC Porto şi împotriva arbitrului Lucilio Baptista, după incidente ce au avut loc în tunelul de la vestiare, pe stadionul Da Luz, la un meci disputat la 20 decembrie. FC Porto a pierdut partida cu Benfica, scor 0-1, iar la finalul meciului, Hulk şi Săpunaru au fost implicaţi într-un incident la tunelul de acces la vestiare.

În 22 decembrie 2009, Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste Portugheze i-a suspendat provizoriu pe Săpunaru şi Hulk.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici