Şase arbitri opriţi de la delegări după arestarea lui Gheorghe Constantin

Şase arbitri din lotul A, Aurelian Bogaciu, Lucian Dan, Sorin Corpodean, Tiberiu Lajos, Marcel Savaniu şi Dan Roşu, au fost reţinuţi de la delegări la meciurile din Liga I, de către Comisia Centrală a arbitrilor, în urma arestării preventive a fostului preşedinte CCA, Gheorghe Constantin.

32 afișări
Imaginea articolului Şase arbitri opriţi de la delegări după arestarea lui Gheorghe Constantin

Bogaciu, Corpodean, Lajos şi Savaniu au fost opriţi de la delegări pentru că urmează să fie audiaţi

Vicepreşedinţii CCA, Marcel Lică şi Nicolae Grigorescu, au anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a primit o solicitare de la secretariatul FRF ca arbitrii Bogaciu, Corpodean, Lajos şi Savaniu să fie opriţi de la delegări pentru că urmează să fie audiaţi de procurorii anticorupţie. Dan şi Roşu nu vor mai fi delegaţi pentru că numele lor a fost vehiculat în mass-media că ar avea legătură cu scandalul de corupţie în care sunt implicaţi patronul FC Argeş, Cornel Penescu, şi fostul preşedinte al CCA, Gheorghe Constantin. Măsura ar fi menită să-i protejeze pe arbitri, potrivit oficialilor CCA.

"Vă spun care sunt arbitrii care vor trebui să meargă la DNA. Subsemnatul, Bogaciu, Corpodean, Lajoş şi Savaniu. Nu Dan Lucian şi nu Roşu. Însă pentru că aceste nume au fost invocate de presă, Comisia Centrală a Arbitrilor s-a gândit să le ofere o linişte. Federaţia ne-a transmis nouă aceste nume cu arbitrii care vor da declaraţii, iar noi să luăm măsuri", a spus Lică.

"Aceasta este o primă măsură pe care am luat-o. Este una de protejare, pentru că noi nu avem în acest moment nicio dovadă. Azi dimineaţă, am fost anunţaţi de secretariatul federaţiei că următorii arbitri urmează să se deplaseze pentru a da declaraţii, iar noi am hotărât ca până la clarificarea situaţiei să nu mai fie delegaţi", a punctat şi Grigorescu, care a preluat prerogativele fostului preşedinte, după ce acesta şi-a trimis, miercuri, demisia la FRF.

El a precizat că în afara celor şase arbitri, alţi şase au fost suspendaţi din cauza unor greşeli comise la meciuri.

"Arbitrii care au avut greşeli în ultima perioadă, comisia a luat decizia să nu fie delegaţi în perioada următoare: Haţeganu, Kovacs, Robert Dumitru, Constantin Augustus, Berbecaru şi arbitrul asistent Şovre", a declarat Grigorescu.

Vicepreşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Marcel Lică, a declarat, miercuri, că se autosuspendă din funcţia pe care o deţinea şi a anunţat că toate prerogativele sale vor fi preluate de un alt vicepreşedinte al CCA, Nicolae Grigorescu. Lică a luat această decizie deoarece urmează să afie audiat de DNA în acelaşi caz de corupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici