Şase jucătoare din România debutează în calificări la Australian Open. Alte cinci sunt deja pe tabloul principal

  • Meciurile de calificare pe tabloul principal la Australian Open, debutează duminică noaptea cu 6 sportive din România la start.
  • Acestea sunt Irina Bara (138 WTA), Alexandra Ignatik (208 WTA), Cristina Dinu (256 WTA), Irina Fetecău (211 WTA), Mihaela Buzărnescu (122 WTA) şi Gabriela Lee (218 WTA).
978 afișări
Imaginea articolului Şase jucătoare din România debutează în calificări la Australian Open. Alte cinci sunt deja pe tabloul principal

Sursa foto: Mediafax Foto

Bara, Ignatik şi Dinu încep chiar în noaptea de duminică spre luni.

Irian Bara o va întâlni în primul tur pe georgiana Mariam Bolkvadze (24 ani, 176 WTA), cele două fiind la prima confruntare din carieră.

Alexandra Ignatik (fostă Cadanţu) se va confrunta cu germana Katharina Gerlach (228 WTA), tot în premieră, cele două nemaiavând ocazia de a juca împreună până acum.

A treia reprezentantă a Româmiei în faza calificărilor este Cristina Dinu (28 ani, 256 WTA) care îşi va măsura forţele cu spaniola de origine moldoveană Cristina Bucşa (161 WTA), aceasta fiind de asemenea o întâlnire în premieră.

Fetecău, Buzărnescu şi Lee urmează să joace luni noaptea.

Irina Fetecău (211 WTA) o va avea ca adversară pe italianca Martina Trevisan (112 WTA), cele două urmând să confrunte pentru prima dată în circuit.

Mihaela Buzărnescu (122 WTA) va fi prezentă şi ea în calificări, contracandidata ei din primul tur fiind belgianca Ysaline Bonaventure (235 WTA). Nici aceste două jucătoare nu s-au mai întâlnit în carieră în competiţiile WTA.

Gabriela Lee (fostă Talabă) o va înfrunta pe sportiva rusă Kamilla Rakhimova (120 WTA), o altă partidă în care combatantele nu au avut ocazia să se confrunte în turneele WTA.

Pe tabloul principal al Australian Open sunt deja calificate Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse, turneul de Grand Slam al Australiei urmând să înceapă pe 17 ianuarie.

Din păcate, Ana Bogdan a fost nevoită să renunţe la participarea la turneele australiene din cauza unei accidentări.

În competiţia masculină, România nu are niciun reprezentant.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici