Şase sportivi români eliminaţi în prima zi la CE de judo din Rusia

Sportivii Carmen Bogdan, Andreea Cătună, Corina Căprioriu, Loredana Ohâi, Dan Fâşie şi Szoke Laszlo au fost eliminaţi, joi, în preliminariile Campionatul European din Rusia.

80 afișări
Imaginea articolului Şase sportivi români eliminaţi în prima zi la CE de judo din Rusia

Alina Dumitru (d) (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La categoria 48 kilograme, Carmen Bogdan a debutat cu victorie în grupa A, în faţa sportivei elene Maria Karagiannopoulou, dar a fost învinsă în turul secund de belgiana Charline Van Snick.

La categoria 57 kilograme, campioana europeană Corina Căprioriu a pierdut în turul secund al grupei B, în faţa sportivei Miryam Roper (Germania), după ce anterior o învinsese pe britanica Connie Ramsay. Acelaşi traseu l-a avut şi Andreea Cătună (grupa A, cat. 52 kg), care a învins-o pe Marie Muller (Luxemburg), în prima luptă, fiind eliminată în turul secund de Natalia Kuziutina (Rusia).

Prematur a părăsit competiţia şi Loredana Ohâi, care a fost eliminată în primul tur al grupei D, cat. 57 kilograme, de Viola Waechter (Germania).

La masculin, primul tricolor intrat în competiţie a avut ghinion încă de la prima luptă. Dan Fâşie, la categoria 66 de kilograme, a fost eliminat în grupa A de rusul Alim Gadanov. Szoke Laszlo a învins în prima dispută, cu italianul Francesco Faraldo, dar a cedat apoi, în turul doi al grupei C, în faţa slovenului Rok Draksici.

Joi se află încă în competiţie Alina Dumitru (48 kg) şi Andreea Chiţu (52 kg).

Campionatul European de la Chelyabinsk reprezintă ultima competiţie la care se pot obţine biletele pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Sportivii români care şi-au asigurat calificarea sunt Alina Dumitru, Corina Căprioriu, Dan Fâşie şi Vlăduţ Simionescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici