Satul Olimpic din Londra, finanţat din fonduri publice

Satul Olimpic prevăzut a fi construit în Londra, pentru Jocurile de vară din 2012, va fi ridicat, în întregime, din fonduri publice, criza financiară mondială îndepărtând potenţialii investitori particulari prevăzuţi, a anunţat, miercuri, guvernul britanic, citat de AFP.

1 afișare

"A fost propus un acord privat, însă nu s-a dovedit a fi o idee bună, din cauza crizei creditelor. Odată cu finanţarea de la buget, Satul Olimpic va deveni proprietate publică, iar apartamentele vor fi vândute după competiţie", a declarat ministrul pentru Jocurile Olimpice, Tessa Jowell.

În cursul unei recente vizite efectuate la Londra, comisia de inspecţie a Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) a verificat stadiul lucrărilor şi s-a declarat satisfăcută. După ce, la finalul anului 2008, au fost apelate fonduri de urgenţă, acum vor fi alocate alte 324 milioane de lire sterline (aproximativ 360 milioane de euro) pentru construirea Satului Olimpic.

Această finanţare suplimentară nu era inclusă în bugetul oficial pentru JO, care a "explodat" încă din anul 2005.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici