Scandalul pariurilor trucate vizează şi meciuri de tenis sau baschet

Reţeaua de pariuri trucate din fotbalul european anchetată de justiţia germană vizează 17 ţări, nu doar nouă cum se credea iniţial, informează săptămânalul Der Spiegel, care precizează că meciuri de tenis şi baschet sunt de asemenea vizate în această investigaţie.

65 afișări
Imaginea articolului Scandalul pariurilor trucate vizează şi meciuri de tenis sau baschet

Scandalul pariurilor trucate vizează şi meciuri de tenis sau baschet (Montaj foto)

Potrivit Der Spiegel, numărul de ţări care fac obiectul acestui scandal răsunător a ajuns acum la 17, în vreme ce instanţa germană a indicat, săptămâna trecută, că 200 de meciuri de fotbal din nouă ţări au făcut obiectul pariurilor trucate.

De asemenea, publicaţia a relevat faptul că un fost jucător a unei formaţii de ligă secundă germană a mărturisit că a fost şantajat de membrii unei organizaţii mafiote, care i-au împrumutat nişte bani şi l-au obligat să manipuleze rezultatele meciurilor clubului său.

Der Spiegel a semnalat faptul ca procurorii germani investighează o întâlnire din proba de dublu feminin din cadrul turneului de tenis de la Fes (Maroc) şi un meci din play-offul campionatul de baschet din Germania.

Săptămânalul citează din nou numele lui Ante Sapina, ca unul dintre instigatorii acestei reţele. Acest cetăţean german, de origine croată, a fost implicate în cel mai scandal din istoria fotbalului din Germania.

Un arbitru, Robert Hoyzer a fost mituit cu circa 70.000 de euro pentru a influenţa rezultatul mai multor întâlniri de a doua şi a treia ligă germană, în 2004.

Aproximativ 3,5 milioane de euro au circulat în câteva săptămâni, la începutul anului 2009, în cinci conturi deţinute de Sapina în Asia.

Clubul Ulm (liga a IV-a din Germania) a anunţat, vineri, că a reziliat contractele a trei jucători, suspectaţi de către instanţele germane că au influenţat meciurile echipei în cadrul scandalului de pariuri.

Ulm i-a concediat pe Davor Kraljevico, Marijo Marinovici şi Dinko Radojevici "după ce justiţia germană îi suspectează că sunt implicaţi în acest scandal", a explicat managerul clubului german, Markus Losch pentru agenţia SID.

Potrivit presei germane, jucătorii au încercat să influenţeze rezultatele a patru jocuri din campionat, pe finalul sezonului trecut. Meciul amical dintre Ulm şi clubul turc Fenerbahce (0-5), disputat la 14 iulie 2009, este de asemenea suspectat.

Justiţia germană a demascat, săptămâna trecută, o reţea de pariuri trucate ce vizează aproape 200 de meciuri din nouă ţări, dintre care şi cel puţin şapte jocuri din tururile preliminare ale Ligii Campionilor şi Ligii Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici