Scenariu de film la Cupa Africii. Insulele Comore a jucat în optimi cu un fundaş pe post de portar

  • Drama decesului a cel puţin 8 persoane înaintea meciului dintre Camerun şi Comore, de la Cupa Africii pe Naţiuni, a umbrit una din întâmplările bizare din acest meci.
  • Surprinzătoarea naţională insulară a statului african Comore a fost nevoită să joace fără portar, din cauza infectărilor cu Covid-19.
  • Insulele Comore a debutat la Cupa Africii, reuşind miraculos să iasă din grupe.
296 afișări
Imaginea articolului Scenariu de film la Cupa Africii. Insulele Comore a jucat în optimi cu un fundaş pe post de portar

Scenariu de film la Cupa Africii. Insulele Comore a jucat în optimi cu un fundaş pe post de portar

Povestea de basm a calificării naţionalei de fotbal a statului african Comore până în fazele eliminatorii ale Cupei Africii pe Naţiuni din acest an va fi într-o zi un subiect de inspiraţie pentru un film ce va reda una din cele mai interesante aventuri din lumea fotbalului.

Provenind dintr-un arhipelag sărăcit din punct de vedere financiar, cu o populaţie de mai puţin de un milion de locuitori, situat în largul coastei de est a continentului, Les Coelacantes au reuşit un adevărat miracol prin simpla calificare la AFCON.

Cu siguranţă că insularii nu se aşteptau să ajungă în fazele eliminatorii ale competiţiei. Două înfrângeri decente în primele meciuri din grupă, în faţa Gabonului (0-1) şi Marocului (0-2) au fost considerate rezultate normale, eliminarea celor din Comore încă din faza grupelor fiind un deznodămând mai mult decât normal.

A venit însă meciul împotriva Ghanei, în care curajoşii din Comore au devenit o supernovă pentru Stelele Negre, învingându-le cu 3-2, într-una dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalului african.

După mai multe zile de aşteptare, care trebuie să fi părut interminabile, antenorul Amir Abdou şi jucătorii săi au aflat că nu numai că au obţinut un loc în optimi, dar că vor avea ca adversar gazda Camerun.

O naţiune de care multe milioane de oameni din afara continentului nu auziseră niciodată, cu doar două săptămâni în urmă, a devenit brusc echipa africană favorită a multor iubitori de fotbal.

Lot decimat de Covid

La sfârşitul săptămânii trecute s-a aflat însă că insularii din Comore vor fi nevoiţi să joace cu unul dintre jucătorii de câmp pe post de portat, împotriva Camerunului, după ce titularul Salim Ben Boina s-a accidentat, iar dublurile sale Ali Ahamada şi Moyadh Ousseini au fost testate pozitiv pentru Covid-19.

În condiţiile în care regulamentul turneului prevede că echipele trebuie să joace dacă au 11 jucători apţi, naţionala Comore şi-a acceptat soarta.

„Am ales deja un jucător de câmp care va începe ca portar", a declarat antrenorul cu portarii, Jean-Daniel Padovani, înainte de meci, asigurându-i pe fani că "este un jucător care, în timpul antrenamentelor a arătat că poate evolua ca portar".

Luni dimineaţă a ieşit la iveală că rezerva de portar Ahamada a fost testat negativ pentru Covid şi ar putea să joace.

Luni, puţin mai târziu, a venit anunţul organizatorilor turneului că de fapt, nu, nu va putea juca. În ciuda veştilor bune despre testul lui Ahamada, care a fost negativ, organizatorii turneului s-au grăbit să sublinieze că regulile Federaţiei Africane prevăd că un jucător care este testat pozitiv pentru coronavirus trebuie să se izoleze timp de cinci zile înainte de a face un alt test PCR, cu 48 de ore înainte de următorul meci al echipei sale şi, prin urmare, rezultatul negativ al lui Ahamada nu a fost suficient pentru ca acesta să evolueze.

Cu alţi câţiva jucători, plus managerul lor, de asemenea absenţi din meciul de luni seara, din cauza unor accidentări sau a infectării cu Covid, Comore a aliniat un 11 cu fundaşul Chaker Alhadhur pe post de portar. Acesta a avut 3-4 intervenţii demne de un portar profesionist, salvându-şi echipa de la un scor ruşinos.

Insularii au pierdut meciul în mod eroic, doar cu 2-1, la nenumăratele absenţe adăugându-se şi eliminarea în minutul 7 a căpitanului Nadjim Abdou.

Camerun s-a calificat în sferturile de finală, unde va întâlni Gambia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici