Schi virtual pe pistele olimpice de la Vancouver

Pasionaţii de sport pot schia virtual pe pistele olimpice de la Vancouver, unde va avea loc Olimpiada de Iarnă (12-28 februarie), graţie unui joc 3D realizat de Spot Image, parte a grupului EADS-Astrium.

18 afișări
Imaginea articolului Schi virtual pe pistele olimpice de la Vancouver

Schi virtual pe pistele olimpice de la Vancouver (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Schiorii amatori au acces la pârtia virtuală accesând site-ul www.astrium.eads.net/fr. După ce urcă în partea superioară a pârtiilor, ei coboară şi se mişcă cu ajutorul tastaturii computerului personal.

Spot Image, filială a Astrium specializată în exploatarea datelor colectate prin satelit, a reprodus virtual pârtiile olimpice prin "suprapunerea unei imagini obţinută de satelitul sud-corean Kompsat-2 pe o grilă care indică altitudinea fiecărui punct" al pistelor, potrivit unui comunicat.

Imaginile în relief obţinute au fost inserate într-un spaţiu Google Earth Entreprise care autorizează deplasările interactive şi care permite şi fanilor sportului să trăiască senzaţiile pe care le au campionii olimpici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici