Schimbări la naţională. Piţurcă: Am fost nemulţumit de foarte mulţi jucători, vom aduce alţii

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, joi, într-o emisiune televizată, că a fost nemulţumit de atitudinea mai multor jucători de la echipa naţională la meciurile cu Ungaria şi Olanda, astfel că va aduce alţi fotbalişti pe care îi va testa în viitoarele două întâlniri amicale.

690 afișări
Imaginea articolului Schimbări la naţională. Piţurcă: Am fost nemulţumit de foarte mulţi jucători, vom aduce alţii

Schimbări la naţională. Piţurcă: Am fost nemulţumit de foarte mulţi jucători, vom aduce alţii

"Sper ca până la ora jocurilor (n.r. - cu Ungaria şi Turcia) să mai găsim jucători, fiindcă am fost nemulţumit de foarte mulţi jucători. Nu de valoarea lor, vorbesc de atitudinea lor. Mentalitatea jucătorilor români eu o cunosc foarte bine. În momentul când ajung la un anumit nivel, când au câştigat meciuri se cred mai valoroşi decât sunt. Eu un lucru care te poate duce foarte mult înapoi şi pierzi. Şi am pierdut. Cât este Olanda de echipă bună nu aveam voie să pierdem în maniera în care am pierdut. La 2-0, nu ne mai interesa scorul, nu mai jucam de o manieră în care să dăm gol. Aşa ceva pentru mine este inacceptabil. Şi atunci trebuie ca în perioada asta să mai aducem vreo 2-3 jucători, să-i băgăm să joace în amicalele pe care le mai avem. Probabil aceşti jucători, fiind tot timpul chemaţi, s-au plictisit în vreun fel de echipa naţională. Eu am nevoie de jucători care să lupte. Eu vreau ca un jucător când intră două minute în teren, să joace două minute pe viaţă şi pe moarte", a spus Piţurcă, la Dolce Sport.

Tehnicianul i-a avertizat pe componenţii primei reprezentative că nu pot avea un conflict cu el pentru că vor fi excluşi din lot. "Nu există jucător care să intre în conflict cu mine la echipa naţională. Orice jucător intră în conflict cu mine la echipa naţională şi nu respectă programul pleacă de la echipa naţională în prima secundă", a precizat Piţurcă.

Referindu-se la reacţia antrenorului Laurenţiu Reghecampf, cu privire la unele afirmaţii făcute de selecţioner privind gradul de pregătire fizică al fotbaliştilor Stelei, Piţurcă a declarat că a fost înţeles greşit: "Reghecampf, fiind un coleg mai mic decât mine, ar trebui să vadă declaraţiile prima dată. Eu nu sunt amator, nu puteam spune că jucătorii Stelei sunt nepregătiţi. Cum să spui că jucătorii Stelei sunt nepregătiţi, când ei au jucat în patru meciuri cu echipe foarte bune şi au alergat foarte mult. Eu am spus că şi-au irosit din forţe şi nu au mai avut aceeaşi prospeţime fizică la aceste jcouri ale echipei naţionale. Cum vin jucătorii la echipa naţională, îi testăm din puncte de vedere fizic. Exceptându-l pe Cristi Tănase, jucătorii Stelei au fost în parametri normali. Chiar dacă ar fi aşa, niciodată nu aş ieşi în presă să spun lucruri de genul ăsta".

România a fost învinsă, marţi, în deplasare, pe Amsterdam ArenA, cu scorul de 4-0 (1-0), de reprezentativa Olandei, într-un meci din Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014. Vineri, România a remizat la Budapesta, cu Ungaria, scor 2-2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici