Se preconizeză o finală Nadal – Djokovic la Wimbledon. Simona Halep e şi ea favorită

Luni s-au conturat sferturile de finală la Wimbledon, cu foştii campioni Rafa Nadal şi Simona Halep în prim plan, cu victorii categorice, în timp ce Kyrgios şi Garin au avansat după meciuri epice de cinci seturi, cu australianul suferind de probleme la umăr şi cilianul salvând două mingi de meci.

452 afișări
Imaginea articolului Se preconizeză o finală Nadal – Djokovic la Wimbledon. Simona Halep e şi ea favorită

Nadal, al doilea favorit, care se află la jumătatea drumului spre realizarea unui grand slam calendaristic, l-a eliminat pe olandezul Botic van de Zandschulp cu 6-4, 6-2, 7-6(6) şi a devenit ultimul jucător de pe tabloul masculin care a ajuns în sferturi. Spaniolul, al doilea favorit, va juca în optimi cu americanul Taylor Fritz, al 11-lea favorit.

La felul în care se prezintă cele două jumătăţi de tablou în competiţia masculină, fanii tenisului anticipează o nouă confruntare istorică între Rafael Nadal şi Novak Djokovic, principalii favoriţi ai competiţiei.

Într-un alt meci important al zilei de luni, publicul se aştepta ca Simona Halep să fie pusă la încercare de spaniola Paula Badosa, a patra favorită, dar românca a avut nevoie de doar o oră pentru a se impune cu 6-1, 6-2, a 16-a favorită încearcând să îşi recupereze trofeul la All England Club ,după triumful din 2019.

Este pentru prima dată când Halep învinge o jucătoare din top cinci pe iarbă, meciul de ieri fiind primul jucat de ea pe iarba Centralului londonez, după finala câştigată în 2019.

Halep va juca împotriva americancei Amanda Anisimova, a 20-a favorită, care a sărbătorit ziua de 4 iulie - Ziua Independenţei Statelor Unite - cu o victorie cu 6-2, 6-3, 6-3 în faţa lui Harmony Tan, punând capăt parcursului de vis al franţuzoaicei care a eliminat-o pe Serena Williams în primul tur.

Kyrgios a ajuns în sferturile de finală pentru prima dată din 2014, dar australianul a fost pus la muncă pentru victoria sa cu 4-6, 6-4, 7-6(2), 3-6, 6-2 în faţa americanului Brandon Nakashima.

Deşi Kyrgios a apelat la fizioterapeut pentru a-şi trata umărul la jumătatea confruntării, el a reuşit totuşi 79 de lovituri câştigătoare ce i-au adus calificarea. El este singurul australian rămas pe tabloul masculin, după ce Alex de Minaur şi Jason Kubler au fost eliminaţi tot luni.

În timp ce Kubler, venit din calificări, a pierdut în două seturi în faţa americanului Taylor Fritz, care îl întâlneşte acum pe Nadal, De Minaur a jucat cinci seturi împotriva chilianului Cristian Garin, care a salvat două mingi de meci pentru a se impune în final cu 2-6, 5-7, 7-6(3), 6-4, 7-6(6). El va uca în sferturi cu Kyrgios.

Australia va avea totuşi o sfertfinalistă la feminin, după ce Ajla Tomljanovic a învins-o în trei seturi pe franţuzoaica Alize Cornet şi va juca împotriva Elenei Rybakina, cap de serie 17, care a învins-o pe croata Petra Martic.

Americanul Taylor Fritz, cap de serie numărul 11, l-a învins fără probleme, luni, pe australianul Jason Kubler cu 6-3, 6-1, 6-4 şi s-a calificat în primul său sfert de finală de Grand Slam.

Fritz, care încă nu a pierdut niciun set în acest turneu, va trebui să se confrunte cu Rafael Nadal, de 22 de ori campion de turnee majore.
Chilianul Garin, care nu era favorit, a ajuns pentru prima dată în sferturile de finală la un turneu de Grand Slam, revenind de la două seturi în urmă şi învingându-l pe australianul Alex de Minaur cu 2-6, 5-7, 7-6(3,) 6-4, 7-6(6), după ce a salvat două mingi de meci în disputa care a durat mai mult de 4 ore şi jumătate.

Kazaha Elena Rybakina, cap de serie numărul 17, a ajuns pentru prima dată în sferturile de finală la Wimbledon, învingând-o cu 7-5, 6-3 pe croata Petra Martic.

Rybakina este doar a doua jucătoare din Kazahstan care ajunge în sferturile de finală la un turneu major pe iarbă în Era Open, după Iaroslava Shvedova în 2016.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
wimbledon,
nadal,
halep

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici