Se termină „era Abramovici” la Chelsea? Rusul bate în retragere: a predat puterea la campioana Europei

Miliardarul rus Roman Abramovici a predat administrarea clubului de fotbal către administratorii fundaţiei sale caritabile, anunţă BBC.

4848 afișări
Imaginea articolului Se termină „era Abramovici” la Chelsea? Rusul bate în retragere: a predat puterea la campioana Europei

Miliardarul rus Roman Abramovici a predat administrarea clubului de fotbal Chelsea

Într-o declaraţie, Abramovici a spus: „În timpul celor aproape 20 de ani în care am deţinut Chelsea FC, am considerat întotdeauna că rolul meu este acela de custode al clubului, a cărui sarcină este să mă asigur că avem cât mai mult succes astăzi, dar şi să construim pentru viitor, jucând în acelaşi timp un rol pozitiv în comunităţile noastre.

Întotdeauna am luat decizii având în vedere cel mai bun interes al clubului. Îmi menţin angajamentul faţă de aceste valori. Acesta este motivul pentru care le încredinţez astăzi administratorilor fundaţiei caritabile Chelsea administrarea şi îngrijirea Chelsea FC. Cred că în prezent ei sunt în cea mai bună poziţie pentru a veghea la interesele Clubului, ale jucătorilor, ale personalului şi ale fanilor."

Abramovici, care a făcut avere în anii '90 în domeniul petrolului şi gazelor, a devenit proprietarul companiilor care controlează Chelsea în 2003 şi este văzut ca un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

O serie de ţări occidentale au impus sancţiuni împotriva lui Putin şi a ministrului său de externe în ultimele zile, inclusiv Marea Britanie, UE şi SUA.

Chelsea este campioana Europei en-titre.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
abramovici,
chelsea,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici