Sebastian Vettel a fost descalificat din cursa de la Hungaroring. Hamilton avansează pe locul doi

  • Pilotul echipei Aston Martin, Sebastian Vettel, a fost descalificat după ce a terminat al doilea în Marele Premiu al Ungariei.
  • Decizia vine ca urmare a faptului că oficialii nu au reuşit să preleveze proba obligatorie de un litru de combustibil din maşina lui Vettel, după cursă.
6820 afișări
Imaginea articolului Sebastian Vettel a fost descalificat din cursa de la Hungaroring. Hamilton avansează pe locul doi

Sursa foto: Mediafaxfoto

Organismul de conducere, FIA, a declarat că tehnicienii au reuşit să extragă doar 0,3 litri din monopost şi că afirmaţia celor de la Aston Martin cum că nu s-a obţinut nici un avantaj din acest motiv, nu poate fi acceptată în apărarea lor.

Decizia îl promovează astfel pe Lewis Hamilton pe locul doi, iar pe Carlos Sainz, de la Ferrari, pe locul trei.

Regulile F1 prevăd că echipele trebuie să se asigure că o mostră de combustibil de un litru poate fi luată din maşină în orice moment în timpul evenimentului.

Existenţa unei cantităţi mai mici de combustibil poate oferi un avantaj de performanţă, deoarece consumarea fiecărui litru de combustibil echivalează cu o o viteză medie mai mare cu aproximativ 0,035 secunde pe tur.

Conform BBC Sport, directorul echipei, Otmar Szafnauer, şi directorul tehnic, Andrew Green, au spus că au mai rămas 1,44 litri în maşină, dar nu au reuşit să îi extragă.

Promovarea lui Hamilton extinde avansul acestuia în clasamentul general la 8 puncte în faţa lui Max Verstappen.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici