Sebastien Loeb a câştigat pentru a 7-a oară Raliul Monte Carlo, după ce ultimele speciale au fost anulate

Francezul Sebastien Loeb (Citroen), de nouă ori campion mondial, a câştigat, sâmbătă seara, pentru a şaptea oară în carieră Raliul Monte Carlo, după ce ultimele speciale ale cursei au fost anulate din motive de securitate.

178 afișări
Imaginea articolului Sebastien Loeb a câştigat pentru a 7-a oară Raliul Monte Carlo, după ce ultimele speciale au fost anulate

Sebastien Loeb (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poziţia a doua a fost ocupată de Sebastien Ogier (Volkswagen).

Ultimele două speciale (ES17, ES18), care ar fi trebuit să înceapă la ora 21.30, au fost anulate deoarece ar fi fost periculoase pentru piloţi şi pentru numeroşii spectatori aflaţi pe parcurs, din cauza condiţiilor meteorologice extrem de nefavorabile.

În zona Col de Turini, între localităţile Moulinet şi La Bollène-Vésubie, trei spectatori au ajuns la spital, doi suferind fracturi la picioare, din cauze independente de desfăşurarea cursei, ceea ce a dus la întreruperea celei de-a 16-a speciale.

"Nu se putea circula deoarece din cauza zăpezii şi a ploii nu exista aderenţă", au explicat la finalul competiţiei Loeb şi Ogier.

Loeb va mai participa în acest an doar la trei etape ale Campionatului Mondial de Raliuri (WRC): Suedia, Argentina, Alsacia. Aceasta este a 77-a sa victorie în WRC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici