Sebastien Loeb, campion mondial de Raliuri după abandonul lui Hirvonen în Ţara Galilor

Pilotul francez Sébastien Loeb (Citroën DS3) şi-a asigurat al optulea titlu mondial, după ce finlandezul Mikko Hirvonen (Ford Fiesta) a abandonat, vineri, la Raliul Marii Britanii.

108 afișări
Imaginea articolului Sebastien Loeb, campion mondial de Raliuri după abandonul lui Hirvonen în Ţara Galilor

Sebastien Loeb (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Hirvonen a avut o problemă la motor şi avea o întârziere de 20 de minute faţă de francez. El nu va putea relua cursa duminică.

Loeb a venit în Ţara Galilor cu opt puncte avans faţă de Hirvonen (222 faţă de 214). După acest abandon, finlandezul nu-l va mai putea ajunge pe francez.

La capătul a trei ore de reparaţii la care mecanicii Ford aveau dreptul, maşina finlandezului nu a putut pleca, astfel că a fost înregistrat abandonul.

Hirvonen trebuia să reuşească să câştige nouă puncte mai mult decât Loeb, pentru a-l împiedica pe francez să câştige al optulea titlu consecutiv, record absolut în automobilism.

Doar pilotul italian Valentino Rossi a reuşit mai multe titluri la Loeb, dar pe două roţi. Germanul Michael Schumacher are până în prezent şapte titluri de campion mondial în Formula 1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici