Sediul clubului PSG şi casele lui Di Maria şi Pastore, percheziţionate într-un caz de fraudă fiscală

Anchetatorii au precheziţionat, marţi, sediul clubului Paris Saint-Germain şi casele fotbaliştilor Angel Di Maria şi Javier Pastore, într-un caz de fraudă fiscală, scrie Yahoo News, care citează surse ale AFP.

207 afișări
Imaginea articolului Sediul clubului PSG şi casele lui Di Maria şi Pastore, percheziţionate într-un caz de fraudă fiscală

Sediul clubului PSG şi casele lui Di Maria şi Pastore, percheziţionate într-un caz de fraudă fiscală

Procurorii din Franţa au demarat ancheta în luna decembrie a anului trecut, ca urmare a dezvăluirilor făcute de Football Leaks cu privire la tranzacţiile financiare şi detalii din contractele jucătorilor de top. Di Maria şi Pastore sunt cercetaţi, fiind bănuiţi că au evitat plata unor taxe pentru drepturile de imagine folosind paradisuri fiscale. Poliţia a mai făcut percheziţii şi la casa fotbalistului Emiliano Sala, care evoluează pentru Nantes, tot în Franţa.

Percheziţiile la sediul clubului din capitala Franţei au fost efectuate ca urmare a acuzaţiilor de evaziune fiscală, după dezvăluirile făcute de Mediapart în colaborare cu European Investigative Collaborations (EIC). Mediapart mai susţine că Di Maria a ascuns cel puţin 5,1 milioane de euro, în perioada 2013-2016, în firme offshore. Potrivit surselor, PSG a semnat un contract cu o firmă offshore din Panama, prin care a obţinut o parte din câştigurile fotbalistului, deşi clubul a negat că primirea vreunui comision.

Problemele cu legea pentru PSG vin la câteva zile distanţă de finala Cupei Franţei, pe care parizienii o vor disputa împotriva celor de la Angers, care ar putea fi decisivă pentru soarta antrenorului Unai Emery. PSG şi Angers se vor înfrunta sâmbătă, 27 mai, de la ora 22:00.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici