Şeful federaţiei spaniole de fotbal refuză să demisioneze după scandalul sărutului nesolicitat

Preşedintele federaţiei spaniole de fotbal (RFEF), Luis Rubiales, a declarat vineri că nu va demisiona în faţa presiunilor exercitate de politicieni, jucători, sindicate şi FIFA pentru că a sărutat-o pe buze pe jucătoarea Jenni Hermoso după victoria Spaniei la Cupa Mondială.

357 afișări
Imaginea articolului Şeful federaţiei spaniole de fotbal refuză să demisioneze după scandalul sărutului nesolicitat

Şeful federaţiei spaniole de fotbal refuză să demisioneze după scandalul sărutului nesolicitat

Vorbind vineri la o adunare de urgenţă a RFEF, Rubiales s-a plâns că "falsele feministe" "încearcă să mă omoare". El a descris sărutul ca fiind un pupic "liber, reciproc şi consensual", relatează Reuters.

"Oare un pupic consensual mă va scoate de aici? Nu voi demisiona. Voi lupta până la capăt", a spus Rubiales, stârnind aplauze din partea publicului predominant masculin.

Incidentului care a avut loc în timp ce jucătorii primeau medaliile după ce au învins Anglia cu 1-0 în finala Cupei Mondiale de duminică, a provocat controverse de-a lungul întregii săptămâni. În timp ce jucătorii treceau pe lângă el, Rubiales a prins-o pe Hermoso de cap şi sărutat-o pe gură.

Totul a culminat cu deschiderea de către FIFA a unor proceduri disciplinare împotriva lui, joi, după ce Hermoso a declarat miercuri, într-o declaraţie, că sindicatul ei lucrează pentru a-i apăra interesele şi că astfel de acte nu ar trebui "niciodată să rămână nepedepsite".

Iniţial, Rubiales a reacţionat sfidător la reacţiile de respingere, calificându-i pe criticii săi drept "idioţi". Dar a revenit rapid asupra declaraţiilor, postând un videoclip de scuze înregistrat în timp ce se întorcea din Sydney.

Pe măsură ce a devenit evident că scuzele sale nu au efectul scontat - premierul Pedro Sanchez descriindu-le ca fiind "insuficiente" - liderii regionali ai RFEF au organizat joi o reuniune de criză la Madrid pentru a discuta despre viitorul lui Rubiales şi opţiunile pentru un potenţial succesor, a declarat o sursă pentru Reuters.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici