Selecţionata României a debutat cu o victorie în turneul de pregătire din Noua Zeelandă

Selecţionata de rugby a României a debutat, sâmbătă, cu o victorie în turneul de pregătire pe care îl efectuează în Noua Zeelandă, după ce s-a impus în faţa formaţiei New Zealand Marist, cu scorul de 35-7 (7-7), informează site-ul rugby.ro.

9 afișări
Imaginea articolului Selecţionata României a debutat cu o victorie în turneul de pregătire din Noua Zeelandă

Selecţionata României a debutat cu o victorie în turneul de pregătire din Noua Zeelandă (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Stejarii" au înscris cinci eseuri prin Aoina, Dascălu, Ursache, Carpo şi Nainer, toate fiind transformate de Vlaicu.

Staff-ul tehnic al echipei României, format din Ellis Meachen, Marin Moţ şi Alexandru Marin au început în formula: 15. Vlaicu - 14. Lemnaru, 13. Dascălu, 12. Dimofte, 11. Makapelu - 10. Dumbravă, 9. Surugiu - 8. Macovei, 7. Winsdale, 6. Carpo - 5. Popârlan, 4. Sârbe - 3. Nere, 2. Taşcă, 1. Lazăr. Au mai jucat: 16. Dumitru, 17. Bejan, 18. Ursache, 19. Grigore, 20. Nainer, 21. Aoina, 22. Gal.

Directorul de rugby al Federaţiei Române de Rugby, Ellis Meachen a spus că meciul s-a disputat la o "viteză superioară".

"Meciul nostru de debut a fost foarte bun şi important pentru noi este că ne-am atins scopul, acela de a îi testa pe toţi cei 22 de jucători. Faţă de ceea ce se joacă în România, acest test a fost disputat la o alta viteză, superioară. De asemenea, băieţii au trebuit să se obişnuiască mai mult cu jocul la «avantaj». Echipa pe care am întâlnit-o astăzi a fost foarte competitivă, au făcut tot ceea ce le-a stat în puteri să învingă. Cred că a fost o experienţă bună pentru băieţii noştri, însă meciul următor va fi mult mai greu", a spus Meachen.

Ellis Meachen a precizat că a fost surprins de numărul suporterilor pe care i-a avut echipa României.

Antrenorul principal al "stejarilor", Marin Moţ, a declarat că jucătorii români au câştigat din punct de vedere al mentalităţii.

"Meciul a fost destul de tare şi mă bucur, în primul rând, că echipa a prins un pic de încredere, a văzut că, deşi suntem în Noua Zeelandă, există şi echipe ce pot fi abordabile. Faptul că au avut curaj şi că s-au bătut până la final înseamnă deja o schimbare de mentalitate. După pauză şi-au dat seama care este diferenţa dintre noi şi Marist. Trebuie să recunosc că echipa pe care am întâlnit-o nu este de cel mai înalt nivel, dar tehnic sunt foarte bine pregătiţi. A fost un joc bun, un câştig în mentalitatea cu care vom aborda celelalte jocuri. Avem o echipă foarte tânără şi mai avem jucători foarte buni pe care ne putem baza, care au rămas acasă din diferite motive", a precizat Moţ.

Marin Moţ a afirmat că speră ca jucătorii români care evoluează în Franţa să revină la echipa naţională.

Următorul meci se va disputa marţi, de la ora 19.00, când selecţionata României va întâlni formaţia Auckland Development, pe stadionul Western Spring.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici