Senegal îşi începe cursa de apărare a titlului african cu o victorie netă în faţa Gambiei

Senegal şi-a început luni campania de apărare a titlului de la Cupa Africii pe Naţiuni cu o victorie cu 3-0 în faţa Gambiei, succesul datorându-se şi dublei lui Lamine Camara, în primul meci al Grupei C, punând capăt unei secvenţe de rezultate surpriză la turneul din Coasta de Fildeş.

113 afișări
Imaginea articolului Senegal îşi începe cursa de apărare a titlului african cu o victorie netă în faţa Gambiei

Sadio Mane, liderul Senegalului

După o duminică plină de rezultate surprinzătoare, în care echipele mici au avut câştig de cauză în faţa unor adversari cu greutate, Senegal a restabilit încrederea în calculele hârtiei, Pape Gueye marcând devreme, urmat de Camara, care a mai adăugat două goluri pe tabelă, pentru a asigura victoria în prima întâlnire din Grupa C.

Gueye a adus Senegalul în avantaj în minutul patru pe stadionul Charles Konan Banny, în timp ce Camara, în vârstă de 20 ani, votat Tânărul jucător african al anului 2023, şi-a demonstrat calităţile cu o finalizare frumoasă la şapte minute după pauză şi o a doua la patru minute înainte de la final.

Gambia a fost a rămas în 10 oameni atunci când Ebou Adams a fost eliminat pentru o lovitură inutilă asupra lui Camara în minutele suplimentare de la sfârşitul primei reprize.

Gambia, care a ajuns în sferturile de finală ale ultimei ediţii a Cupei Naţiunilor în urmă cu doi ani, cu o prestaţie surprinzătoare, a oferit puţine lucruri în atac, cu excepţia unui şut timpuriu al lui Musa Barrow pe care portarul senegalez Edouard Mendy l-a respins cu pumnul.

Camerun şi Guineea se întâlnesc mai târziu, luni, în al doilea meci din Grupa C, în capitala ivoriană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici