Serena Williams şi Usain Bolt, desemnaţi sportivii anului 2009 la Gala Laureus

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams şi atletul jamaican Usain Bolt au fost desemnaţi sportivii anului 2009, în cadrul Galei Laureus, organizată, miercuri, la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), informează site-ul laureus.com.

21 afișări
Imaginea articolului Serena Williams şi Usain Bolt, desemnaţi sportivii anului 2009 la Gala Laureus

Serena Williams şi Usain Bolt, desemnaţi sportivii anului 2009 la Gala Laureus

Bolt a primit această distincţie al doilea an consecutiv. După ce, în 2008, a fost triplu campion olimpic, anul trecut a devenit şi triplu campion mondial.

Serena, care a triumfat, în 2009, în turneele de Mare Şlem de la Melbourne (Australia) şi Wimbledon (Anglia), este, de asemenea, a doua oară câştigătoare a premiului respectiv, dar "debutul" a fost consemnat cu şapte ani în urmă. Americanca a mai primit însă un trofeu în cadrul Galelor Laureus, în 2007, când a fost desemnată "revenirea anului", titlu acordat în 2009 unei alte jucătoare de tenis, Kim Clijsters (Belgia), câştigătoarea turneului de Mare Şlem de la New York (SUA) - abia a treia competiţie la care a participat, după doi ani de absenţă.

Campionul mondial en-titre în Formula 1, britanicul Jenson Button, a primit distincţia pentru revelaţia anului 2009, în timp ce gruparea sa, Brown GP Formula One Team, a fost considerată echipa anului.

Alte trofee au primit:

  • înotătoarea sud-africană Natalie du Toit (sportivi cu dizabilităţi),

  • australianca Stephanie Gilmore, triplă campioană mondială la surf (pentru promovarea sportului),

  • fosta atletă marocancă Nawal El Moutawakel, membru al Academiei Laureus (pentru întreaga activitate în sport şi în cadrul Comitetului Olimpic Internaţional),

  • fostul baschetbalist american Dikembe Moutombo (binefacere în sport, pentru acţiunile caritabile întreprinse în ţara sa de origine, Congo).

Premiile Sportive Laureus, decernate, miercuri, la Abu Dhabi, au fost acordate pentru activitatea cuprinsă în perioada 1 ianuarie 2009 - 31 decembrie 2009, juriul fiind alcătuit din 46 de personalităţi marcante al sportului mondial. Printre membrii Laureus World Sports Academy prezenţi la ceremonie s-au numărat Nadia Comăneci, Franz Beckenbauer, Boris Becker, Serghei Bubka, Emerson Fittipaldi, Sean Fitzpatrick, Mika Hakkinen, Monica Seles şi Alberto Tomba.

Gazda ceremoniei a fost dublul câştigător al premiului Oscar, actorul american Kevin Spacey, iar în sală au mai fost prezente personalităţi precum fostul campion mondial în Formula 1, scoţianul David Coulthard, actriţa americană Gwyneth Paltrow sau actorii britanici Hugh Grant şi Clive Owen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici