Sergio Perez a accidentat monopostul în prima sesiune de antrenamente a Marelui Premiu al Ungariei

Sergio Perez, de la Red Bull, a avut un început de coşmar în weekendul Marelui Premiu al Ungariei la Formula 1, ieşind cu maşina de pe circuit, după două minute din prima sesiune de antrenamente de vineri, înainte ca ploaia să facă restul sesiunii să fie în mare parte lipsită de sens.

908 afișări
Imaginea articolului Sergio Perez a accidentat monopostul în prima sesiune de antrenamente a Marelui Premiu al Ungariei

Sergio Perez a accidentat monopostul în prima sesiune de antrenamente a Marelui Premiu al Ungariei

Mexicanul, al doilea în clasamentul general, dar la 99 de puncte în spatele coechipierului său, dublul campion mondial Max Verstappen, după 10 curse, a provocat instaurarea steagului roşu când s-a izbit de zidul de pneuri în virajul cinci.

"Nu-mi vine să cred", a spus Perez în radioul echipei, maşina lovită părând să fi suferit daune importante.

"Am tăiat iarba, cred că la frânare, am pierdut-o pur şi simplu", a adăugat el.

Mexicanul nu a reuşit să se califice în primele 10 locuri în ultimele cinci curse, urcând o singură dată pe podium în aceeaşi perioadă, şi are nevoie de un weekend reuşit, cu Daniel Ricciardo, rezerva Red Bull, tot mai mult în vizor ca posibil înlocuitor.

Perez a ratat restul sesiunii, maşina fiind dusă înapoi la boxe pe un camion pentru ca mecanicii să înceapă ceea ce ar putea fi reparaţii extinse.

"Este evident frustrant... sperăm că (daunele) sunt limitate în principal la colţul din dreapta faţă, care sperăm că va putea fi reparat la timp pentru următoarea sesiune", a declarat şeful echipei, Christian Horner, citat de Reuters.

"A fost nefericit, a pus o roată pe iarbă şi a făcut o greşeală în virajul cinci.

"Să sperăm că nu va fi pierdut prea mult prin această sesiune, pentru că în aceste condiţii oamenii nu fac multe tururi. Dar, evident, nu este un mod ideal de a începe weekendul".

George Russell de la Mercedes, care a obţinut anul trecut în Ungaria primul pole position din carieră, a fost cel mai rapid la general cu ultimul său tur de pistă în timpul de un minut şi 38,795 secunde.

Ploaia a început să cadă în timpul opririi şi apoi s-a intensificat.

Australianul Oscar Piastri a fost al doilea pe foaia de parcurs pentru McLaren, cu Lance Stroll al treilea pentru Aston Martin şi Lando Norris al patrulea pentru McLaren.

Verstappen şi Ricciardo s-au numărat printre cei şapte piloţi care nu au stabilit un timp.

Septuplul campion mondial de la Mercedes, Lewis Hamilton, câştigător de opt ori în Ungaria, un record, a fost unul dintre cei şapte. Britanicul a ieşit din maşină înainte de finalul sesiunii, neavând nimic de câştigat de pe urma prezenţei pe pistă în aceste condiţii.

Carlos Sainz de la Ferrari a adus şi el steagul roşu când a eşuat cu maşina sa pe o bordură în virajul trei, cu 14 minute înainte de final.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici