Seven Nation Army câştigă bătălia pentru cântecul Campionatului European (Video)

Melodia Seven Nation Army a formaţiei The White Stripes este cea mai populară printre suporteri la Campionatul European din Austria şi Elveţia, aşa cum Nessun Dorma a lui Luciano Pavarotti a fost la CM-1990 sau Three Lions (The Ligtning Seeds) la Euro-1996.

40 afișări
Imaginea articolului Seven Nation Army câştigă bătălia pentru cântecul Campionatului European (Video)

Seven Nation Army câştigă bătălia pentru cântecul Campionatului European

Riff-ul de chitară atrăgător este omniprezent: însoţeşte echipele încă de la ieşirea de la vestiare, înaintea meciurilor, este fredonat de fani pe străzile oraşelor elveţiene şi austriece care găzduiesc meciurile de la Euro-2008, se aude la posturile de radio şi televiziune, în magazine şi supermarket-uri.

Seven Nation Army a eclipsat imnul oficial al competiţiei, Can You Hear Me?, interpretat de starul pop spaniol Enrique Iglesias, dar şi melodia Feel the Rush, imnul mascotelor competiţiei, interpretat de Shaggy.

Unii suporteri au inventat versuri proprii pentru melodie, cum ar fi "Cam-pioni-del-Mon-do" (campioni mondiali) în cazul italienilor, alţii s-au mulţumit să imite sunetul de chitară.

Russell Warby, agentul londonez al formaţiei din Detroit, a explicat, vineri, că melodia Seven Nation Army a devenit populară printre iubitorii fotbalului în Italia, la nivel de fani ai echipelor de club, înainte de a ajunge la cei ai echipelor naţionale. "Imnurile de fotbal sunt muzica folk a oamenilor. Aşa cresc", a spus Warby.

Seven Nation Army este o piesă inclusă pe albumul Elephant, din 2003, al formaţiei The White Stripes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici