Sezonul 2019-2020 din Serie A s-ar putea prelungi. Care este prima dată posibilă pentru reluarea fotbalului în Italia

  • Gabriele Gravina, preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal, a spus că Serie A s-ar putea relua pe 17 mai
  • Oficialul FIA a mai precizat că actualul sezon s-ar putea prelungi până în septembrie-octombrie
  • Campionatul din Peninsulă a fost suspendat la 9 martie, din cauza pandemiei de coronavirus
71 afișări
Imaginea articolului Sezonul 2019-2020 din Serie A s-ar putea prelungi. Care este prima dată posibilă pentru reluarea fotbalului în Italia

Sursa: Profimedia

Gabriele Gravina, preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal, a precizat că actualul sezon de Serie A se va juca până în septembrie - octombrie, dacă nu se va putea relua mai devreme. Campionatul din Peninsulă a fost suspendat pe 9 martie, din cauza pandemiei de coronavirus. 

"Singura soluţie pentru a gestiona o astfel de situaţie de urgenţă este să terminăm sezonul 2019-2020 în acest an.

Dezbatem o serie de soluţii posibile pentru a lua cea mai bună decizie.

Dacă s-ar putea încheia în septembrie sau octombrie? Este o ipoteză. În acest fel nu am pune în pericol nici actualul sezon, 2019-2020, şi nici pe cel din 2020-2021".

Gravina a mai explicat că, în cazul în care sezonul actual ar fi abandonat, fotbalul italian ar putea suferi "o avalanşă de litigii la care vom fi supuşi de toţi cei care ar putea fi consideraţi deterioraţi în drepturile şi interesele lor". în plus, oficialul FIA a spus că o dată posibilă pentru reluarea fotbalului în Italia ar fi 17 mai. 

UEFA a anunţat federaţiile naţionale şi ligile europene să nu decidă încheierea campionatelor, pentru că riscă excluderea echipelor din cupele europene din sezonul următor. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici