"Şi acum îmi reproşez!" Care e singura gafă pe care a făcut-o Duckadam în sezonul 1986, când Steaua a cucerit Cupa Campionilor

  • Helmuth Duckadam a retrăit momentele cheie ale sezonului 1985/1986, când Steaua a cucerit Cupa Campionilor.
  • În campionat, Steaua a câştigat titlul cu 12 puncte avans.
  • Duckadam i-a povestit lui Narcis Răducan care au fost momentele cheie ale acelui sezon, dar şi singura fază pe care şi-o reproşează.
4154 afișări
Imaginea articolului "Şi acum îmi reproşez!" Care e singura gafă pe care a făcut-o Duckadam în sezonul 1986, când Steaua a cucerit Cupa Campionilor

"Şi acum îmi reproşez!" Care e singura gafă pe care a făcut-o Duckadam în sezonul 1986, când Steaua a cucerit Cupa Campionilor

Helmuth, cum a fost lupta pentru titlu în Romania, în sezonul calificării în Cupa Campionilor?
Campionatul l-am câştigat destul de lejer, cu 12 puncte avans faţă de Sportul Studenţesc. Eram o echipă formată şi omogenă, având în lot doar 16 jucători.


Primul test, danezii de la Vejle.        
Primul joc de calificare l-am avut în Danemarca, cu Vejle. Am avut un joc greu, poate şi datorită emoţiilor, echipa din Vejle fiind o echipă modestă, cu o singură vedetă la final de carieră, pe Allen Simonsen. Cu toate acestea, am reuşit doar un rezultat de 1-1, golul nostru venind foarte târziu, prin Radu II. Returul a fost un meci fără emoţii, am câştigat în faţa a 30.000 de spectatori, cu 4-1.

Dubla cu vecinii din Budapesta a început anevoios, ne-au învins în Ungaria. Cum a decurs? 
În turul 2, am întâlnit o echipă cu 8 internaţionali, în frunte cu Lajos Detary, Honved Budapesta. Am făcut un joc bun la Budapesta, am avut câteva ocazii bune, dar în final am pierdut cu 1-0, printr-un gol marcat de Detary, pe colţul scurt, pe care mi-l reproşez şi azi. În retur, la Bucureşti, am făcut din nou un joc foarte bun, câştigând cu 4-1, fără prea mari emoţii.

Marele hop, surpriza finlandeză, Kuusysi.

Citeşte continuarea pe narcisraducan.ro    

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici