Şi premiul pentru cel mai bun antrenor în tenisul mondial se duce la...

Asociaţia Feminină de Tenis (WTA) a acordat, luni, premiul pentru cel mai bun antrenor al anului 2019 lui Craig Tyzzer, tehnicianul liderului mondial Ashleigh Barty.

223 afișări
Imaginea articolului Şi premiul pentru cel mai bun antrenor în tenisul mondial se duce la...

Şi premiul pentru cel mai bun antrenor în tenisul mondial se duce la...

Tyzzer a devenit al doilea antrenor care obţine această distincţie, ea fiind introdusă în 2018, când câştigător a fost desemnat Sascha Bajin, tehnicianul de la acel moment al japonezei Naomi Osaka.

Craig Tyzzer lucrează alături de australianca Ashleigh Barty de patru sezoane, iar în acest an, sportiva sa a reuşit să încheie pe primul loc în ierarhia WTA. De asemenea, tenismena de 23 de ani a câştigat în 2019 trofee importante, precum Roland Garros, Turneul Campioanelor, Miami şi Birmingham.

Ceilalţi doi nominalizaţi pentru acest premiu au fost germanul Torben Beltz, care lucrează alături de Donna Vekic, şi canadianul Sylvain Bruneau, antrenorul Biancăi Andreescu.

Tot luni, WTA a anunţat că cehoaica Petra Kvitova a câştigat pentru a şaptea oară consecutiv premiul fairplay, intitulat "Karen Krantzcke".

De asemenea, jucătoarea canadiană Gabriela Dabrowski a obţinut premiul "Peachy Kellmeyer Player Service", acordat sportivei care a contribuit cel mai mult la iniţiativele WTA şi care şi-a sprijinit colegele din circuit.

În plus, au fost acordate şi premiile pentru cele mai bune turnee, în funcţie de categoria din care fac parte, astfel:

WTA Premier Mandatory: BNP Baribas Open (Indian Wells)
WTA Premier 5: Dubai Duty Free Tenis Championships
WTA Premier: Porsche Tennis Grand Prix (Stuttgart) şi St. Petersburg Ladies Trophy (egalitate)
WTA International: Abierto Mexicano TELCEL presentado por HSBC (Acapulco) şi ASB Classic Auckland (egalitate).

Premiile anuale pentru cele mai bune jucătoare vor fi anunţate miercuri, 11 decembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici