Sichitiu: Iniţiativa de întrerupere a contractului îi aparţine lui Peseiro

Directorul general Grigore Sichitiu a declarat, luni, că iniţiativa de întrerupere a contractului cu FC Rapid îi aparţine lui Jose Peseiro şi a spus că s-a înţeles cu antrenorul portughez pentru o păsuire de 24 de ore în privinţa reclamaţiei pe care acesta vrea să o facă la FIFA.

23 afișări
Imaginea articolului Sichitiu: Iniţiativa de întrerupere a contractului îi aparţine lui Peseiro

Sichitiu: Iniţiativa de întrerupere a contractului îi aparţine lui Peseiro (Imagine: Mediafax Foto)

"Azi la ora 12.00 trebuia să-i comunicăm lui Peseiro dacă am găsit resursele financiare pentru a-l plăti. I-am zis că nu şi l-am invitat să facă antrenamnete. El a stat, s-a gândit, a spus: «Nu, eu îmi depun documentele pentru întreruperea contractului». Deci documentele au fost depuse din partea lui şi a secunzilor lui. Iniţiativa de întrerupere a contractului îi aparţine domnului Peseiro, motivând, pe bună dreptate, că nu i-am plătit salariul de trei luni. Nu pot spune din punct de vedere juridic dacă aceasta este demisie. Noi analizăm unde se încadrează această inţiativă. E clar faptul că spune: «Eu am terminat contractul de muncă»", a spus Sichitiu.

Sichitiu a subliniat că s-a înţeles cu Peseiro pentru o păsuire de 24 de ore în privinţa plăţii salariului.

"M-am înţeles cu el pentru încă 24 de ore ca să nu trimită documentele către FIFA, iar în 24 de ore, dacă nu vom plăti, vom vedea situaţia. Sperăm că vom găsi banii, pentru că în seara asta s-a întors Taher şi va avea întâlnire cu Copos", a completat Sichitiu.

Grigore Sichitiu a afirmat că antrenamentul de luni seară al Rapidului a fost condus de secunzii din stafful lui Peseiro. "Antrenamentul a fost condus de profesorul Marius Gogălniceanu şi Ciprian Panait. Am vorbit cu jucătorii, le-am explicat totul, i-am anunţat că vor face antrenament cu cei doi secunzi şi că de mâine se va lua o decizie în privinţa staff-uluui tehnic. Până nu se clarifică din punct de vedere juridic situaţia lui Peseiro eu nu pot numi un nou antrenor. Mâine vom depune la FRF documentul domnului Peseiro prin care el spune că a terminat contractul şi se va judeca după cum spun Codul Muncii şi regulamentele. Nu suntem dispuşi să ajungem în intanţă cu Peseiro pentru că el a cerut plata salariilor, iar eu sper ca până mâine să găsim resursele necesare. N-am vorbit cu Taher, nu ştiu dacă poate salva situaţia. Domnul Taher poate să spună asta, însă sunt convins că va discuta cu Copos. Eu aş fi vrut să se clarifice situaţia încă de ieri, dar acum sper că se va rezolva mâine", a menţionat Sichitiu.

Oficialul rapidist a afirmat că în această seară va lua cina cu Jose Peseiro. "Şi eu am fost antrenor în străinătate şi ştiu cum este. Diseară voi lua cina cu Peseiro, pentru că una este relaţia lui cu clubul şi alta relaţia lui cu mine. Eu sunt în relaţii foarte bune cu Peseiro. Nu au cum să plece jucătorii aduşi de Peseiro pentru că au contracte semnate cu Rapid. Cum să plece dacă ei au contract până în vară cu clubul? Cea mai bună soluţie este un antrenor care a mai lucrat la Rapid şi care cunoaşte foarte bine situaţia. Va fi un român sigur", a adăugat Sichitiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici