Sichitiu: Ne-am dori un schimb de locuri cu FC Braşov

Grigore Sichitiu, care urmează să preia funcţia de preşedinte al clubului Politehnica Iaşi, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că şi-ar dori un schimb de locuri cu FC Braşov, pentru ca echipa ieşeană să rămână în Liga I şi în viitorul sezon.

14 afișări
Imaginea articolului Sichitiu: Ne-am dori un schimb de locuri cu FC Braşov

Sichitiu: Ne-am dori un schimb de locuri cu FC Braşov (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Ne-am dori un schimb de locuri cu Braşovul! Mai multe nu pot spune acum. Totul depinde de cei de la Braşov. Nu am discutat încă de vreo sumă de bani. Ar fi de înţeles ca Braşovul să se retragă, dat fiind că situaţia financiară de acolo este una foarte grea, dar cred că probleme au toate echipele", a spus Grigore Sichitiu.

Sichitiu admite totodată că ar fi foarte târziu pentru Poli Iaşi să se pregătească pentru Liga I: "Regulamentul spune foarte clar că, în cazul în care o echipă se retrage până la începerea campioantului, o alta îi poate lua locul. Este exact ca în cazul Internaţional Curtea de Argeş cu Pandurii Târgu Jiu. Pentru Poli Iaşi ar fi foarte târziu să se pregătească acum pentru Liga I în condiţiile în care în această săptămână este programată prima etapă din prima ligă. Dar, repet, nimic nu este imposibil. Dacă până se reia campionatul Braşovul se retrage, noi am rămâne în prima ligă".

Contactat de MEDIAFAX, patronul FC Braşov, Ioan Niculae, a negat informaţia conform căreia ar fi tentat să retragă echipa din campionatul Ligii I.

Politehnica Iaşi a retrogradat după ce a ocupat locul 16 în sezonul trecut.

Dacă FC Braşov s-ar retrage din Liga I, aceasta ar fi a doua echipă care renunţă la primul eşalon înaintea startului campionatului, după Internaţional Curtea de Argeş. Echipa Pandurii Târgu Jiu, retrogradată la sfârşitul sezonului trecut, va evolua în noul sezon în Liga I în locul formaţiei Internaţional Curtea de Argeş, care s-a retras din cauza unor probleme financiare. La finalul sezonului trecut, echipa Pandurii Târgu Jiu a ocupat locul 15 în clasament, retrogradând în Liga a II-a, iar Internaţional Curtea de Argeş s-a situat pe poziţia a 12-a, care asigura prezenţa în prima ligă şi în campionatul următor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici