Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Ion Costea va fi depus la stadionul Giuleşti

Sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului fotbalist rapidist Ion Costea va fi depus, marţi, la ora 13.00, la stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu, la arena giuleşteană urmând să fie oficiată şi o slujbă.

266 afișări
Imaginea articolului Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Ion Costea va fi depus la stadionul Giuleşti

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Ion Costea va fi depus la stadionul Giuleşti (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Suporterii rapidişti vor avea astfel ocazia să-şi ia rămas bun de la fostul jucător, decedat duminică, la vârsta de 101 ani.

Ion Costea s-a născut la 12 aprilie 1912 şi a debutat în Divizia A în septembrie 1935, la un meci CFR Bucureşti - Juventus Bucureşti. A jucat la CFR/Rapid în perioadele 1935/1936, 1938-1944 şi 1947-1948.

Costea a câştigat de cinci ori consecutiv Cupa României, în intervalul 1938-1942. Ca jucător, antrenor şi vânzător de bilete a petrecut, în total, 72 de ani la Rapid. El a fost cel care i-a descoperit, printre alţii, pe Dan Coe, Sandu Neagu şi Liţă Dumitru. Ion Costea a pus bazele echipei care a câştigat primul titlu din istoria Rapidului, în 1967.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici